Segítség! Nem kapok levegőt úgy fáj a torkom! Mit tegyek?
Gargarizálj sós vízzel. Én amikor két héten keresztül nyelni nem tudtam annyira fájt a torkom, nagyon sokat segített és rögtön enyhített a fájdalmon.
Ügyeletre mindenképp menj el, és nézesd meg magad, mert ez így nem oké. Addig is igyál teát mézzel, de a mézet csak akkor tedd bele, ha már lehűlt egy picit. Gargarizálj sós vízzel, és utána ne egyél/igyál semmit legalább 15-20 percig, hagy hasson (vagy még tovább ha bírod).
Esetleg, ha jól esik (de csak akkor, mert ahogy az előttem író mondta, a gyulladásnak nem az igazi a forróság) akkor melegíts fel sót, tedd egy batyuba és rakd rá a nyakadra/mellkasodra/arcodra, ahova jól esik. Nekem a taknyot szokta feloldani így a meleg, ill ha rámegy a tüdőmre, ott is segíteni szokott, hogy előbb felszakadjon a torkom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!