Lábgombám van? Hogyan kezeljem?
Figyelt kérdés
26 éves lány vagyok, még soha semmilyen gombás fertőzésem nem volt. Szégyellem és eddig nem mertem elmenni orvoshoz. Nyáron kezdődött, akkor csak viszketett a lábujjaim között, kicsit piros volt, a vakarástól kicsit hámlott. Majd elmúlt, ahogy jött a rossz idő. Most kb karácsony óta eszméletlenül viszketnek a lábujjaim. Hámlik a bőr az ujjaim között és tele van apró vízhólyagokkal, amik egy idő után besárgulnak. Azt olvastam, a lábgomba terjed a körömre, másik lábra. Nekem a körmeim egészségesek maradtak és nem terjedt rá a másik lábamra sem.2020. febr. 28. 02:05
1/2 anonim válasza:
Lasd Google:labgomba hazi kezelese, es ugyanaz a YouTube. Nekem bevalt a teafaolaj es a grepfruit magolaj alkoholom kevereke spreyben a fentiekben leirt higiena alapos betartasaval. Azert erdemes ott a dogokat attanulmanyozni, ott minden len van irva.
2/2 anonim válasza:
Formalinos lábfürdő hetente 1-2 alkalommal. Lábgomba elleni hintőpor. Műanyag zokni/harisnya viselése kerülendő. Pamutzokni naponta cserélve. Lábbelik belsejének fertőtlenítése formalinnal. Lábbelit újabb használat előtt alaposan kiszárítani, tehát legalább 2 párat kell készeklétben tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!