Nem szoktam reggelizni sem egyébként, általában 10-11 kor kelek fel. És hajnalig fentvagyok.
2020. febr. 5. 08:17
2/9 anonim válasza:
Még ez is normális. De a reggeli vércukor értékbe beleszámít,hogy mit ettél és mikor előző este.
2020. febr. 5. 08:23
3/9 anonim válasza:
Nem csak a kaja számít. Minden számít. Például iszol éjszaka üdítőt, amiben cukor van. Tea, kávé, stb. Nem biztos, de ha jól emlékszem, 6,1 a határ. Nekem volt időszak, mikor 7 körül volt. Semmin nem változtattam és vissza állt. Egy mérés nem mérés.
2020. febr. 5. 08:35
4/9 A kérdező kommentje:
Akkor lehet attól volt?
1 óra körül ittam meg egy ilyen bolti kakaót, előtte meg egy curkos üdítőt ittam meg.
Ez a mérés 8 órakor történt.
2020. febr. 5. 08:38
5/9 anonim válasza:
persze,hogy az innivaló is beleszámít. Nem hittem volna,hogy van olyan ember,aki ezt nem gondolja. Sőt, még az is számít,hogy a vér amiből a cukrot nézték, az vénás vér, vagy ujjbegyből van, sőt még az is,hogy az ébredés után mikor veszik,ha már ennyire belemegyünk. És igen, az az 1 órakor ivott kakaó is. Úgyhogy,nyugodj meg ebből az eredményből semmi nem utal arra,hogy cukorbeteg leszel.
2020. febr. 5. 09:22
6/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy az innivaló is beleszámít, csak arra nem hogy alvás előtt mennyivel, mert ugye én úgy szoktam aludni hogy mondjuk 2-3 tól 10-11 ig, de mivel 7 re mentem és 6:30 kor keltem akkor nem is aludtam annyit amennyi kellett volna, szóval így felborultak a dolgok.
Egyébként vénás vérvételre mentem, de szoktam menni egyből utána ilyen cukormérésre is. Az orvos nem mond sosem külön semmit, csak hogy jó.
Az előző vérvételes papíron ha ez a glükóz a vércukorszint ami 5,8 ig jó pont amennyi nekem van. Ott valami 3,85 volt, de ahhoz képest a mostani tuti rossz lesz.
2020. febr. 5. 09:30
7/9 anonim válasza:
Nem kell parázni, ez ön magában még nem 100%-os diagnózis arra, hogy cukorbeteg lennél. Annak egyéb tünetei is vannak, nem csak a magas vércukorszint. Úgy tudod elejét venni, hogy kiiktatod a cukrot meg a szénhidrátot az életedből, tehát elengeded a hulladék "ételt", és mellette még sportolsz, mozogsz is. És több más betegséget is eltudsz így kerülni.
2020. febr. 5. 09:36
8/9 A kérdező kommentje:
Sportolok, focizok.
És az edzések, meccsek után nagyon kívánom, de sajnos ez átragadt azokra a napokra is amikor nem sportolok.
Főleg az üdítőkkel vagy így, vagy túrórudi. Csokit nem szoktam enni.
Volt egyszer egy nagyon pörgős foci után, hogy éreztem, hogy leesett a cukrom meg is ittam egy kis üveg collát.
2020. febr. 5. 09:51
9/9 szamo77db válasza:
Én 2-es típusú cukorbeteg vagyok, de ilyet nem hallottam még, hogy valaki felkeljen éjszaka vércukrot mérni. Az viszont nagyon fontos, hogy reggel éhgyomorra mérd a cukrot. Egyébként az 5,8 teljesen jó. Az én műszerem 6,6-ig fogadja el. Ma 8,8 volt, de én vagyok a hibás, mert az utóbbi hetekben elég sok cukrász süteményt ettem és ez megnyomta felfelé a cukromat. Nagyon kívántam az édeset, megvettem és megettem. Torkig vagyok már ezzel az egésszel. Egész életemben csak szúrkáltak, hol ezért, hol azért. Szóval nyugodj meg, az 5,8 reggel, éhgyomorra teljesen jó!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!