Ha hirtelen kijönne egy oltás ami védettséget ígér a koronavírusra beadatnátok magatoknak gondolkodás nélkül?
Azt olvastam, hogy minimum még egy év, mire megtalálják az ellenszerét. Úgyhogy a kérdés még nem aktuális.
De ha elméleti a kérdésed, akkor szerinted a jelenlegi helyzetben, amikor repülőtereket zárnak le, az ottani magyarokat kerülőúton szállítják haza, utána két hét karanténba kényszerülnek, a debreceni egyetem, ahol sok kínai tanul, nem járnak iskolába, az üzletekre már most kiírják, hogy "Vietnámiak vagyunk", mert a magyarok nem mernek bemenni, szerinted ki nem adatná be? Már szájmaszkot se lehet kapni itthon, még ha akarnék se tudnám beszerezni, mert hiánycikk lett.
Én igen, mivel reptéren dolgozom, több száz kínaival kell foglalkoznom minden egyes nap (és azt se felejtsük el, hogy nem csak a kínaiak lehetnek betegek).
Egyébként nem azért, mert hisztizem meg halálfélelmem van, csak ha meg lehet előzni egy eléggé kellemetlen betegséget, akkor élek is a lehetőséggel. De sajnos én úgy hallottam, hogy nyárnál előbb nem lesz oltás.
Én biztosan nem, hiszen ha ilyen gyorsan kijönne egy védőoltás, akkor biztos lennék benne, hogy nem volt elég idejük a klinikai tesztek végrehajtására, és kielemzésére.
Tehát nem lehetnék abban sem biztos, hogy
1. valóban megelőzi a fertőzöttséget
2. Nincsenek esetleges kellemetlen mellékhatásai/szövődményei
Csak és kizárólag akkor adatnám be magamnak, ha elkezdene nagyon durvává fajulni a vírus. Teszem azt beigazolódik, hogy 20-50% a halálozási rátája, és r0 mutatója több mint 3.
Szerintem nem érdemes kísérleti patkánynak lenni, főleg fizetség nélkül nem. :D
"Én biztosan nem, hiszen ha ilyen gyorsan kijönne egy védőoltás, akkor biztos lennék benne, hogy nem volt elég idejük a klinikai tesztek végrehajtására, és kielemzésére."
Én is erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!