Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért okoz szívritmus zavart...

Miért okoz szívritmus zavart ha wc-zés közben valaki nyom?

Figyelt kérdés
Elég hülyén hangzik de mostanában ez történik velem.

2020. jan. 30. 03:10
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és 22 éves férfi vagyok
2020. jan. 30. 03:14
 2/10 anonim ***** válasza:
31%

EKG-ra kötöd magad a wc-? Vagy ezt hogyan állapítottad meg? Nem hiszem, hogy az ritmus zavar lenne, max. a vérnyomásod emelkedik meg hirtelen az erőlködés miatt.

De ha szerinted az, akkor menj el kardiológiára, és csináljatok egy terheléses EKG-t.

2020. jan. 30. 07:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Néha alapból érzek szívritmuszavart. Nem lehet megmagyarázni hogy milyen érzés. Olyan mintha nagyon erősen dobogna és közben erősen zsibbad vagy talán olyan érzés mintha átmenne rajta egy nagy légbuborék.
2020. jan. 30. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezeket mond el a háziorvosnak, és kérj egy beutalót a kardiológiára.
2020. jan. 30. 09:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
És voltál már vele orvosnál? Csak mert ez ugye nem játék, meg az sem, hogy magadnak diagnosztizálsz ilyesmit.
2020. jan. 30. 09:40
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
Ha nyomni kell, akkor túl korán mész, vagy túl későn.
2020. jan. 30. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg vannak ilyen extra ütések, aminek orvosi megnevezése is van, és teljesen normális.

Lehet pszchiés eredetű is.

Régen tettek 24órás EKG-t, aztán az egyik időpontban valami rossz volt, kérdezte az orvos hogy mit csináltam éppen, mondtam h a wcn ültem, és mondta hogy akkor azért.

Mindenképpen menj el azért egy kardiologushoz.

2020. febr. 2. 13:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
7-es válaszoló szépen leírt mindent. Menj orvoshoz, lehet csak ártalmatlan extraszisztolé..stressz okozza.
2020. febr. 2. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez elvileg a Valsalva manőver. Amikor mély levegőt veszel és hasprést alkalmazol akkor a szívbe a nyomás változások miatt a vénás beáramlás csökken, ezt a szervezeted úgy kompenzalja, hogy a szivritmusodat megemeli. Amikor kilegzel akkor hirtelen fokozódik a ver visszaaramlas a szivbe, ez a bolygó ideg ingerlesen keresztül csökkenti a szív frekvenciát.
2020. febr. 4. 00:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem konkrétan 2x már volt olyan, hogy annyira kihagyott egy szívverés, hogy pillanatra elment a kép előttem, majd begyorsult a szívverés es kivert a víz, le kellett feküdnöm.

Érdekes hogy wc zés után elmúlik és könnyebben kapok levegőt is. Sokszor már azelőtt tudom hogy wc re kell mennem, mielőtt érezném, mert elkezdek nehezen kapni levegőt, és előjön a szívritmuszavar.

De utána spontán rendeződik.

2020. jún. 5. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!