Mi lesz ha bejut magyarországra a koronavírus?
Hát szedni kell a C-vitamint és az egyéb vitaminokat (D-vitamin, B-vitaminok, A-vitamin, E-vitamin), omega-3 zsírsavak (halolaj, tőkehalmájolaj). Gondolom, akinek erősebb az immunrendszere, annak biztos nagyobb a túlélés esélye. Mivel a skorbutos ember is egy olyan fertőzésben hal meg, amibe egy jól táplált ember nem halna meg. Gondolom ilyen helyzetben napi 4000mg C-vitamint kellene szedni. Illetve a többi vitaminból is többet. E-vitaminból olyan 50mg-ot, mivel nagyon fontos az immunrendszer számára. D-vitaminból 50 mikrogrammot. A-vitaminból is többet. Mivel az is fontos az immunitásban.
Meg van pálinka, fokhagyma is. Kamilla tea mézzel gondolom. :D
Erre azért ne vegyél mérget, kedves 11-es. Igaz, nem igaz, hogy végül nem eü vonalon végeztem, mint ahogy két csemetémnek is megbicsaklott a hite az akadémikus orvoslásban. A belgyógyász anyám meg alig várta, hogy nyugdíjba mehessen, és természetgyógyászként csitítsa valamelyest a háborgó lelkiismeretét.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy agrár vonalon sem jártam jobban. Közel 60 évesen ébredtem rá, hogy okosan teszem,, ha továbbra is a fiók mélyén hagyom a diplomámat, és maradok műszaki téren, ha nem akarok anyám sorsára jutni. Az elhibázott művelés miatt ugyanis talajainkból minden élet kipusztult, és 1997-re a szervesanyag-utánpótlás hiánya miatt minden vitamin, ásványi anyag, nyomelem 0-ra csökkent. Gyakorlatilag minden "jóléti" társadalom összes polgára minőségi éhezésben szenved.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy amerikai farmerek már több mint 40 éve no till gazdálkodást folytatnak, de kis hazánkban ennek még hírét sem hallották. A tananyagban meg főleg nincs említés róla. Sajnos ugyanez megy eü. vonalon is. Én még emlékszem ara, hogy amikor már a csapból is az folyt, hogy emelni kellene a C vitamin adagját, a gyógyszeripar még akkor is évtizedekig ragaszkodott a megálmodott 50mg-jához. Az USA kormánya már 8 éve visszavonta a koleszterinnel kapcsolatos figyelmeztetéseket, itthon még mindig nyakló nélkül írják fel mindenkinek a koleszterincsökkentőt.
No, de nem akarok regényt írni, csak azt akartam mondani, hogy szép dolog védeni a mundér becsületét, és szép dolog lelkesedni választott hivatásodért, de ne higgy el fenntartás nélkül mindent, amit az egyetemen hallasz.
Miquel, amit a koleszterinről írtál, az valóban maszlag. Nem 8, hanem csak 5 éve vonták vissza a figyelmeztetéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!