Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan tudnék segíteni magamon?

Hogyan tudnék segíteni magamon?

Figyelt kérdés

17 évesen kórházba kerültem magas vérnyomás miatt, betaloc zoc 50 mg-st kaptam, egy évig szedtem, de egy ideje nagyon levitte a vérnyomásom, túlságosan is, s mivel asztmás vagyok nem is szedhettem, de ezt a kórházban nem vették akkor a gyerekosztályon figyelembe. Most mentem vissza két hete szívorvoshoz vele, aki leállított a gyógyszerről, mondván nincs rá szükségem, szerinte csupán ideg alapon van gondom. Adott egy gyógyszert végszükség esetére, ha nagyon felmenne 140/90 fölé. De érzek mostanság kihagyásokat mikor ver a szívem, és nagyon fáj, s bele bele szúr a hátamba, van, hogy erősen lüktet. Nagyon félek hogy meg fog állni... Pont emiatt visszamentem orvoshoz ma, elmondtam neki a panaszokat, hpgy kihqgy a szívverés, meg hogy légszomjam van, fáradékony vagyok, a pulzusom nagyon magas, nyugalmi állapotban is felmegy 100 fölé, van mikor 115-re. A vérnyomásom nem nagyon megy feljebb 140 fölé gyógyszer nélkül sem. Csinált most egy ultrahangot meg EKG - t, azt mondta minden rendben van, szervi probléma nincs, az EKG - n rendben van minden, annyit irt a papirra szinuszos trachycardia. Azt mondta a pánikrohamok provokálhatnak ilyen tüneteket, de nem mindig érzem, hogy lenne pánikrohamom, s akkor is nagy a pulzus mikor nincs vagy mikor nem vagyok egyáltalán ideges. Nagyon féltem, hogy infarktus lesz.. De ugye az látszik az ultrahangon? Mert azt mondta azzal sincs gond. Ilyenkor mi a teendő? Mit tehetnék? Akkor minden rendben a szivemmel? Biztos, hogy nem lesz infarktus? Nagyom szorongok emiatt... Pszichiáterhez is járok, de vele is csak következő hónapba tudok beszélni.. Nagyon ideges vagyok ezek miatt... Mivel tudnám levinni természetes módon valahogy a pulzust??

Mikor mérem a vérnyomásomat mutatja azt a jelet, ami a szívverés kihagyását jelenti, s elég sokszor mutatta már, az orvos nem adott rá semmit egyáltalán, ezzel mit lehetne kezdeni?? Nagyon fontos!

2020. jan. 24. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:

(Ha jól tippelem) 19-20 évesen nagyon fiatal vagy ezekhez a betegségekhez, tehát teljesen megértem, hogy aggódsz és idegeskedsz, hogy vajon mi lehet veled.

Bár nem vagyok ezen a területen szakos orvos, azt tanácsolnám neked, hogy fogadd el a jelenlegi helyzeted.

Van egy problémád, jelen esetben a magas vérnyomás. Ez nem egyenlő azzal, hogy szívinfarktusod lesz, leáll a szíved, összeomlik a keringésed stb.

Úgy gondolom, hogy érdemes lenne odafigyelned az étkezésedre, mellőznöd a cukros dolgokat, csipszeket, csokikat, cukros üdítőket, és több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanod, valamint rendszeresen sportolnod. A sport alatt például gyaloglást értek, vagy valami olyasmit, ami nem megerőltető, és nem jár komolyabb pulzusnövekedéssel. A rendszeres mozgás, egészséges étkezés, és a megfelelő alvásmennyiség és -minőség mind pozitívan hat magára testre, az agyra, ezáltal a problémádra is.

Meg kell értened, hogy ez nem a világvége, nem szabad pánikolnod, mivel ezzel vészreakciókat váltasz ki magadban. Biztos hallottál már olyanról, hogy valaki (tegyük fel) azt gondolta magáról, hogy valamilyen betegsége van, és a tünetek megjelentek rajta a rengeteg félelemtől annak ellenére, hogy valójában semmi baja nem volt.

2020. jan. 24. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok - kieg.

Fogadd meg az orvosod tanácsát, mivel ő tényleg tudja, hogy mit kell kezdeni ezekkel a problémákkal. Ha nem bízol benne, keress fel egy másikat, hogy vajon ő mit mond.

Az viszont tény, hogy az egészséges elme, a pozitív gondolkodás és a stresszmentes élet sokat javít mindenféle betegségen. Ne izgulj, minden rendben lesz veled, és remélem megfogadod a tanácsaim! :)

2020. jan. 24. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az EKG-n mindenképp látszana az infarktus, ha jó a trombocita számod is, nem valószínű az infarktus. Jársz pszichiáterhez, valószínűleg összefüggésben van a két dolog.

Most engem is szinuszos tachycardia és szívzörej miatt küldtek el kardiológushoz, még nem voltam, de folyamatosan szorongok és pánikrohamom is szokott lenni. Te is írtad, hogy szorongsz, azzal is generálod saját magadnak a tüneteket, tapasztalatból mondom.

2020. jan. 24. 20:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom a Betalloc az egyetlen gyógyszer amit allergiásoknak is lehet adni.
2020. jan. 24. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!