Összetörtem egy lázmérőt. Kaphatok mérgezést valamint mindent jól csináltam?
Figyelt kérdés
Hétfőn (2,5 napja) összetörtem egy lázmérőt. Az ágyon lévő pokrócra esett. Úgy láttam hogy a higany nem folyt ki, csak széttört az üveg. A darabjait összeszedtem, műanyagdobozba tettem és kidobtam. A földön és a pokrócon felporszívóztam (lehet rosszul tettem?), majd a pokrócot azonnal kimostam. Nem láttam hogy maradtak volna ott darabjai illetve maradt e volna ott higany. Nem töröltem fel, de ma alaposan kitakarítok, mert rájöttem hogy azt kellett volna. Elrontottam valamit? Kaphatok mérgezést?2020. jan. 23. 08:58
1/4 Ypszilon1980 válasza:
Én nem értek hozzá, anno mi is törtünk össze higanyos lázmérőt, mi még néztük is, hogy áll össze gömbbé.
Tehát elvileg a higany párolog és a gőze, akár már a lázmérőjé is elvileg káros. Nálad ha nem folyt ki, akkor az a jobbik eset, szerintem egy háztartásban ennél többet nem tudsz csinálni vele, egyébként meg csak erre egy megfelelő hatóság tudja ezeket megfelelően kezelni, hatástalanítani.
2/4 anonim válasza:
Ma már nem árulnak higanyos lázmérőket.Szerintem , jól csináltad.A szellőztetés is fontos ilyenkor.
3/4 anonim válasza:
Porszívózni nem kellett volna, a gőze szétment a levegőbe.
Az ágyon levő takarókat dobd ki, a szobát pedig mosd fel borkénes vizzel. Borászati boltban kapni kénlapokat, azt áztasd be a felmósó vízbe, és szódabikarbónát önts még bele, ez megköti a maradék higanyt, és nem hagyja párologni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tehát a takarót akkor dobjam ki? Ma reggel fájt a fejem. Lehet hipochonder vagyok de ez csak nem a mérgezés?
2020. jan. 23. 09:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!