A parom alkoholista?
A ferjem 38 eves. Egy heten haromszor-negyszer fogyaszt alkohol. Van hogy csak ket sort, de van hogy sor es rovid egyutt. Ha buli van jobban belemerul, de semmi durva. Csak picit “szall”. Nem hany, nem viselkedik rettenet gaz modon, nem beszel csunyan, nem aggressziv. Lefekszik es kialussza magat. Dolgozik, es ez meg sosem okozott gondot, nem masnapos stb.
Egy evben kb egyszer “ont fel ugy a garatra”, hogy azt mondom total reszeg. De akkor is kb csak mosolyog es lefekszik aludni. Masnap ugyanugy tud barmit csinalni.
Ugy erzem a rendszeresseg miatt ez mar alkoholizmusnak szamit, de meg a hataron van, h visszafordithato legyen. Szoktam neki mondani, h szerintem ez igy nem lesz jo, de nem erti, h mirol beszelek, mert szerinte semmi rosszat nem tesz, ami igaz is. Minden ugyanugy ellat itthon, foz (imad fozni), annyi h este mar nem ul akkor autoba, dolgozik stb. Van egy kislanyunk es terhes vagyok a masodikkal. Ugy erzem, nem halad jo iranyba, de meg az elejen van, es nem veszi komolyan, a szerintem egyertemu jeleket. Regen nem volt reszeres az ivasa. Edesapaja alkoholisa volt, meg is halt 42 evesen. En nagyon feltem ot emiatt.
De igen, alkoholista.
Ha a kérdésben fű szerepelne, vagy mondjuk sokkal kisebb rendszerességgel használt MDMA, akkor mindenki vergődne, hogy drogos, elvonó kell, és a saját anyját is eladná lassan a drogért.
Hát, az alkohol az egyik legdurvább drog, a 2 említettnél jóval durvább, szóval nincs hablaty, hogy honnan számít aloholizmusnak, és hány napot tudna kihagyni. Az és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!