Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egyszerűen hogy lehet infkarkt...

Egyszerűen hogy lehet infkarktust kapni hirtelen?

Figyelt kérdés

Mindig megdöbbenek, amikor arról hallok, hogy valaki hirtelen, fiatalon vagy viszonylag fiatalon infarktusban hirtelen meghal. Pl ma, Gesztesi Károly...

Édesapám vele egy idos. Ilyenkor mindig rettegek h vele is bármikor megtortenhet ez, a hideg is kiraz. Nem tudom felfogni, hogy minden előjel nélkül egyszer csak bumm, infarktus...

Oke, hogy életmód, tulsuly, mas rizikók, de akkor is... Érthetetlen szamomra...

Valaki tud erre valami magyarazatot? Vagy h h lehet ettol nem rettegni folyamatosan? Edesapam is cigizik, nem sokat, kb az uj evben igyekszik is h leszokjon, plane h en is mindig mondom neki, de nagyon felek... Ugye nem vagyok ezzel egyedül? :(

22/L

2020. jan. 4. 19:32
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Nézd, ez így van. Lehet úgy, hogy rossz lapot húzol. Annyit lehet tenni, hogy a csökkenthető kockázatokat csökkented, például a falhoz rögzíted a könyvespolcokat, kapaszkodót szerelsz a fürdőszobába, beloltatod magad, ami ellen lehet (mert az influenza szövődményeibe is sokan halnak bele). Utána még mindig dobnod kell azzal a bizonyos kockával, de kevesebb oldalán lesz halálfej.

Rettegés nélkül élni meg úgy lehet, hogy nem rettegsz. Elfogadod, hogy az élet törékeny. Örülsz annak, ami van, és elengeded, ami elmúlik. Persze ha kiskorú gyereked van, akiről neked kell gondoskodni, akkor érdemes például életbiztosítást kötni, hogy ha te kiesnél, legyen miből felnevelni. De nem csak erre kell fölkészülni: az is lehet, hogy csak munkaképtelen leszel, ápolásra szorulsz, szóval nem csak, hogy nem keresel, még viszed is a pénzt. Ezeket nem lehet kiszámítani előre, még ma sem, pedig a mai életünk sokkal bizonságosabb, mint a modern orvoslás, oltások és az antibiotukumok kora előtt.

2020. jan. 4. 19:45
 2/5 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

[link]

Vérrög képződik, pl. egyes fogamzásgátló tabletták miatt, elzáródik egy nagyobb ér és annyi. Gesztesi túlsúlyos volt, ivott, sajnos.

Sportolj, étkezz egészségesen, mérsékeld a kockázatokat. Ennyi.

2020. jan. 4. 19:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Szinte szószerint ugyanezt a kérdést írtam ki, ezek a kérdéseket folamazódtak meg bennem is :( tarthatna már ott a tudomány, hogy ezek az esetek is kiszűrhetők legyenek
2020. jan. 5. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig jobban jàrt mintha rákos lett volna ès hónapokig mèg kínlódik.
2020. jan. 5. 20:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja és ne aggódj. Apukád nem fog meghalni. Nem lesz semmi baj. Én az előző kommentet arra írtam, hogy Gesztesi jobban járt mintha rákban halt volna meg. Anyum rákban halt meg 45 èvesen. Borzasztó sokat szenvedett. Annàl jobb egy gyors szívroham.
2020. jan. 5. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!