Lehet vastagbélrákos apukám?
Figyelt kérdés
Apukám 68 éves és már egy ideje rendetlenkedik a belei, állandó fájdalma van bal oldalt lent, egyszer hasmenése van aztán meg székrekedése, 5 kilót fogyott az utóbbi időben, valamint egyszer észrevett egy kis vért a székletben2019. dec. 31. 14:40
11/17 A kérdező kommentje:
De nézem itt a betegségeket és ugyanilyen tünetei vannak...
2019. dec. 31. 17:21
12/17 anonim válasza:
Ilyen idős korban nem gyakori az IBS, Chron, és a vastagbélgyulladás sem. Persze előfordulhat, de sajnos a vastag és végbéldaganat arat idősebb korban. A tünetek nagyon hasonlóak, de biztosat a vastagbéltükrözés mutat. Esetleg még a vérképben lehetnek eltérések, de az esetleges eltéréséket okozhatja gyulladás vagy daganat, ezért csináltasson sürgősen egy kolonoszkópiát apukád, már altatásban is végzik magánorvosnál. Kórházban csak bódítással, de az is kitudja annyira ütni, hogy ne érezzen semmit. Lépjetek amíg nem késő!!!
13/17 A kérdező kommentje:
12. Hát nem tudom..... Ott van hogy időskorban sem ritka, illetve tudom hogy anyukám testvérének is állandó hasmenése volt és ezt állapították meg nála...
2019. dec. 31. 18:15
14/17 anonim válasza:
Úgy legyen! De első lépésként el kellene menni orvoshoz! Minél előbb, annál jobb!
15/17 anonim válasza:
Lehet vastagbélrák. Apukámnak csak a labor mutatta ki a vért, nem volt fájdalma, és mégis az okozta. Neki sztómája lett, de 10 éve él vele, és jól van. Mindenképp orvos kell.
16/17 anonim válasza:
Mindenképpen menjen el orvoshoz (ha még nem mentetek volna)! Ahogy előttem is írták, a vastagbéltükrözést (kolonoszkópia) altatátsban is megcsinálják (magánklinikán legalábbis) - attól egyáltalán nem kell félni. Előtte szigorúan be kell tartani a pár napos koplalást és vízbevitelt, hogy tiszta legyen a bél. Nekem már többször is volt, mivel vastagbélpolipot szedtek le, és pár évente kontrollra kell járnom (pedig fiatal vagyok, 37 éves, olyan harminc évesen voltam először tükrözésen). Bódításban is csinálták - úgy volt amikor egyáltalán nem volt vészes, máskor viszont nagyon kellemetlen volt. De túléltem azt is. Ha van lehetőség altatásra, érdemes kérni, tavaly asszem harminc ezer körül fizettem érte. Menjetek el, nem a vizsgálattól kell félni! Gyúgyulást kívánok apukádnak!
17/17 anonim válasza:
Kiderült valami apukádról, kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!