Kemoterapia alatt mitol menstrualok valaki segitsen?
Figyelt kérdés
2019. dec. 29. 10:14
1/3 anonim válasza:
Sajnos a kemoterápiás szerek felboríthatják a hormonháztartást , és a ciklusok eltolódhatnak.. Ez persze attól is függ milyen típusú a kemoterápia.. A “legdurvábbak” azok az alkylező szerek.. ezek a DNS-ben lévő bázishoz egy methil csoportot kapcsolnak és a DNS bázisai ezáltal rosszul vagy egyáltalán nem jól párosodnak ezért természetes sejthalalt idéz elő a szer.. így döglenek meg a daganat sejtek.. ennek a “tipikus “ hanyas hajhullás stb.. mellékhatása van.. Tehát elképzelhető hogy a szer a petesejtekre is hatással van ezért azok is károsodást szenvednek még akkor is ha nem petefészekrákod van!
2/3 anonim válasza:
Szia! Először is milyen kezelést kapsz? Engem az orvosom tájékoztatott, hogy a kemoterápia alatt elmaradhat/változhat a cikusom. Én 12 ABVD-t kaptam és menstruáltam alatta.
3/3 anonim válasza:
Nagyon sajnálom! Remélem azóta sokkal jobban vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!