Milyen gyógyszerek okoznak májkárosodást? És ha megtörténik mit lehet tenni?
Ibumaxból hány mg okoz hosszabb távon májkárosodást? És ha mellé szedek cataflamot és aspirint néha?
Vagy ha ezek nem, akkor mi okoz?
(Nem akarok beteg lenni, sajna már az vagyok, mindefélét kell szednem, kérdem nem-e ért többet, mint használ.)
Szia.
A malaria gyogyszer majkarosodast okoz.
Miutan nem szeded mar erdemes kimelni a majat dietaval es majerosito teat inni, stb.
Extrém mennyiségben gyakorlatilag bármelyik. Paracetamolnál elég gyakori. Nyugtatók, altatók alkohollal kombinálva szintén. Ha még nem visszafordíthatatlan a dolog, általában elég kiiktatni az okozó szert és a máj magától regenerálódik. Sajnos, előfordul, hogy ez már nem segít, csak a májátültetés.
Nekem sajnos volt, több ezres GGT-értékkel, sötétet pisiltem, világos hasmenésem volt, hánytam, még a víz is kijött belőlem alul-felül. Kórházba kerültem, infúziókat kaptam, szerencsére pár hét alatt visszament a GGT elfogadható szintre. A máj csodálatosan képes helyrehozni önmagát, ha nem terheljük tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!