Mit csináljak, ha a tüszős mandulagyulladásom nem lesz jobb az antibiotikumtól?
Az orvosom mindig ezt a fajta 7 napos antibiotikumot (Aktil duo) írja fel, mindenre arra is amire lehet nem is kéne.
Viszont volt amikor hülye voltam, és összevissza szedtem be, és félek, hogy antibiotikum rezisztencia alakult ki nálam.
Ugyanis eddig jobb lett tőle, elmúlt a fájdalom és kicsit visszahúzódott a mandulám, de most vagyok a 6. napon és reggel elfelejtettem bevenni, mert itthon hagytam a gyógyszert és csak kb. délután 5-kor vettem be, meg most este, de mostanra visszajött a fájdalom, és megint bedurrantak. Rendesen kidudorodik két oldalt a nyakam. A holnapikat még beszedem rendesen, de aztán több nincs és félek, hogy nem lesz jobb, vagy visszajön megint.
Most így az ünnepekben hova menjek, mit csináljak?
Üröm az örömben, hogy legalább nem fogom telezabálni magam, mert alig tudok nyelni...
Van házi orvosi ügyelet az ünnepek alatt is.
Nekem egyébként antibiotikum+algopirin kombót írt fel a doki tüszős mandulagyulladásra.
Nyilvános szaunába ne menj, fertőző beteg vagy. Orvoshoz viszont igen, ha nem hatott az anitibiotikum, kelleni fog egy másik. A tüszős mandulagyulladás nem vicc, komoly szövődményei lehetnek a vesegyulladástól a szívizomgyulldásig.
Állíts be egy jelzőt a telefonodon, és pontosan szedd a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!