Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől lehet ez a piros kör...

Mitől lehet ez a piros kör alakú folt az alkaromon? (Kép)

Figyelt kérdés
1-2 hónapja már meg van a könyököm belső oldalán, az alkaromon. Teljesen sima a felszíne, nem szokott fájni sem, viszont most elkezdett erősen fájni a kör forma alatt és attól felfelé a bicepszem környékén. Ha mozgatom a karom akkor még rosszabb. Félek, hogy esetleg valami gond lehet alatta az ereimmel.. Szerintetek mitől lehet ez? Kérek időpontot bőrgyógyászatra, remélem addig nem lesz semmi bajom.

2019. dec. 17. 17:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
azaz pikkelysömör? de hisz a képen pont egy kokárda van am lehet hogy később jelentkezett
2019. dec. 18. 10:58
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is kullancsra tippelnék, és Budapesten a Szent László kórházat ajánlanám, ők foglalkoznak kullanccsal, Lyme kórral.
2019. dec. 18. 15:10
 13/23 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon okoskodo kedves Miquel. Ha sok kozod nincs a kullancs temahoz,akkor szerintem ne szolj be. Hanem olvassgass egy picit. Egyebkent december van 20 fokkal.na bumm. De nem a fok szamit. Es raadasul hozzatennem,utolag is jelentkezhet....sot olyan is van kepzeld,h valakit megcsip a kullancs,de nincs kokarda jelensege...viszont minden féle fájdalommal éli az életét,mire eljutnak odaig hosszi evek alatt,h aaaah kehet nezetni kéne egy Lyme tesztet...es hopp bizony pozitiv lesz,es kiderul h nagyon sok éves fajdalom oka,egy kitudja mikori kullancs csipes volt. Es mielott beugatnal,h kitalalt story. Nem az. Eü-ben elegge jartas vagyok.
2019. dec. 18. 17:52
 14/23 anonim ***** válasza:
23%
Te még az ötéves tervben sem szerepeltél, kedves utolsó, amikor az unokatesóimmal mi már a kullancsokat szedegettük egymásból. Iskolaköteles koromig ugyanis falun, a nagyszüleimnél nevelkedtem. S mivel ők erdő mellett laktak, adva volt a hatalmas játszótér, ezernyi lehetőséggel. Ez a '60-as évek elején történt. Az azóta is töretlen természetszeretetem valószínűleg innen ered. Akkoriban egyébként a városok határai sem úgy néztek ki, mint ma. Erdők, mezők láposok húzódtak mindenütt, és én naponta kijártam oda. A középiskola a várostól vonaton 5 km volt, hazafelé rendre gyalog mentem, és persze, hogy személyes ismerősöm volt a környező pagonyok szinte minden élőlénye. Ilyen előélet után szinte meglepő, hogy csak 40 évesen kaptam agyvelőgyuszit, ami szerencsétlenségedre és bánatodra csak majdnem vitt el. Így aztán bele tudok ugatni a te félisteni kinyilatkoztatásodba.
2019. dec. 19. 12:39
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
csak régen nem voltak fertőzőek a kullencsszok
2019. dec. 19. 12:52
 16/23 anonim ***** válasza:

Szánalmas vagy Miquel. Téged minősit minden egyes sorod. Nagyon gáz vagy. Szavakba nemtudom foglalni mennyire. Remélem felfogod,hogy úgy ítélkezel,és mondasz véleményt másokról,hogy azt se tudod kivagyok,azt se tudod hány éves vagyok,és hogy hol élek,és éltem,milyen életem volt. Meglepődnél ám,ha tudnád Na hát vidék....nem mondod? és amiket leírtál,arról is tudom milyen volt régen az élet.és tényleg ennyit gyalogoltál? Juj szegény.... nem mondod? Tudod hányan voltunk ezzel annp így? És voltak akik imádták. Képzeld el én mesélek neked,és nem felhánytorgatással írok majd neked. Képzeld csak el,én nem dörgölöm az orrod alá,amiket te az ordenáré stílusodban elő adtál. És ez a vádaskodás,h szerencsémre nemhaltál meg. Tudod te kivagyok egyáltalán? Nem is ismersz. Én embereken segítek,és nem a halálukat kívánom. Minden ilyen emebrnek is segítek,ilyen fatuskónak is,egy jobb élet reményébe. szánalmas vagy mit ne mondjak. Tudod mit nem mesélek semmit neked. Én megtartom magamnak a gyönyörű falusi életem,ami annak idején volt. Hóban,fagyban esőben,40 fokban mi is gyalogoltunk ám rengeteget a vonattól befele a faluba vgy a falu közepéig...de szép is volt.

Tudod már més világ van. Sem a kullancsok nem olyan ártalmatlanok,sem a szúnyogok. Mint ahogyan azt sokan hiszik. És igen az utolsónak köszönöm....ő jól írta. akkor nem fetöztek,és nem voltak ilyenek a kullancsok sem. Tudnád mennyi minden más bajt is okoznak ma már ezek az élőlények. Örülj neki,hogy csak egy agyhártyagyulladásod volt. sokkal rosszabbul is járhattál volna. de nem megyek bele. Azért egy beutalót kérnék a háziorvostól,hogy kezeltesd magad valamelyik pszichiátrián. Azaz a saját fusztrációdat,ne másokon verd le. Mert paraszt vagy,az a gáz!

2019. dec. 21. 00:30
 17/23 A kérdező kommentje:
Bevallom, kicsit megijesztettetek.. :/ Sose csípett még meg kullancs. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi komoly bajom... Sajnos, csak január végére kaptam időpontot bőrgyógyászatra.
2019. dec. 21. 09:36
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Elnézésedet kérem a szánalmas; okoskodó; beleugató; fatuskó és paraszt jelzőkért. Ja, várj, ezt mind te mondtad. Akkor viszont nem értem, milyen ordenáré szavakkal gázoltam bele szűzies lelkedbe. Kérnélek, hogy mutass rá, de nem teszem, mert én itt kiszállok. Veled vitatkozni olyan, mint szobabiciklizni. Csak belefárad az

ember, de nem jut sehova.

Te egyébként is nő vagy, így neked végtelenül fontos, hogy tiéd legyen az utolsó szó. Úgyhogy mondj valamit, és ígérem, nem fogok rá reagálni.

Csak néhány megjegyzés még.

" azt se tudod kivagyok,azt se tudod hány éves vagyok,és hogy hol élek,és éltem,milyen életem volt"

Valóban nem hiszen még arra sem méltatsz minket, hogy a nevedet vállald.

"tényleg ennyit gyalogoltál? Juj szegény...."

Édes istenem, neked nem tűnt fel, hogy a természetjárásról beszéltem? Gyalog mentem haza, de nem azért, mert nem volt vonat, hanem azért, mert így megállhattam a pagonyokban nézelődni. (És begyűjteni a napi kullancsadagomat.)

"Sem a kullancsok nem olyan ártalmatlanok,sem a szúnyogok."

Te komolyan elhiszed azt sületlenséget, hogy pl a Lyme kór vírusa megelégelte az évmilliók óta tartó sanyarú sorsát, és utolsó erejét összeszedve beköltözött a kullancsba? A nagy lótuszt, babám! A vérszívó rovarokban mindig is jelen voltak a kórokozók, mindig is megfertőztek azzal állatot és embert. A változás ott állt be, hogy 46 éve olajakt eszünk zsír helyett, és ráadásul úton-útfélen lizinnel tömnek minket, padlóra küldve ezzel a sejtes immunitást.

És ne gyere nekem azzal, hogy te ezt jobban tudod, mert az "Eü-ben elegge jartas" vagy. Olyan ez, mint a házastársi hűtlenség; mindig a megcsalt fél tudja meg (és hiszi el) utoljára, hogy szar került a palacsintába.

2019. dec. 21. 13:07
 19/23 anonim ***** válasza:

Ennek köze nincs a kullancshoz. Aki azt írja, hogy ez Lyme folt, könyörgöm,nézzen már utána a google képek között, mit is jelent a KOKÁRDA alakú folt! Annak a belseje is piros!!

Ez gomba,vagy valami egyéb bőrbetegség. El kell menni bőrgyógyászhoz!! Esetleg még a tinea gomba jutott eszembe, ami hasonló.

2019. dec. 24. 22:21
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Így néz ki a tinea gomba:

[link]

2019. dec. 24. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!