Humán papilloma vírust hogy lehet kiszűrni?
Elmentem a nőgyógyászhoz, elmondtam, hogy én szemolcsosnek látom magam lent, de kB csak idiotanak nézett, hogy mit okoskodok. Nem is vizsgált meg tuzetesebben, hogy lát e valamit. Csinált egy méhnyakrák szűrést és mintát vett. A tenyészet eredménye negatív.. Ha HPV-m lenne, az tenyeszetbol kiderulne? Akinek volt HPV-je hogy vette észre, mivel lehet kiszűrni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
23L
A méhnyakrák szűrés NEM tartalmazza a HPV szűrést. Külön kell kérni és fizetni érte 6-7 ezer forintot SZTK-s rendelésen is. Abban az esetben van ingyen a HPV szűrés, ha rossz (P3, P4) citológia jön vissza.
Hozzáteszem, hogy a szemölcsöket okozó HPV-t viszont ez a HPV szűrés sem mutatja ki, csak azokat, amiket rosszindulatúak.
Akkor most mi a megoldás? Mégis mit mondjak az orvosnak, hogy vizsgaljon már meg normálisan, ha már nekem nem hiszi el.. Nincs időm se energiám mindig más orvoshoz menni. Meg ha a HPV szűrés is csak a rosszindulatút mutatja ki, akkor a nem rosszindulatút hogy lehet kiszűrni?
Komolyan mondom, ez olyan bonyolult már.. Másodjára mentem el dokihoz ezzel és tojnak rám.
Miért a bőrgyógyász megvizsgalja a nunim?!
😳😅
Általában a bőrgyógyász egyben van a nemibeteg gondozóval, így igen, a bőrgyógyász megvizsgál ott is. Nekem is írt már fel bőrgyógyász nemi szemölcsre gyógyszert.
A nemiszervi szemölcsöt ránézésre is lehet diagnosztizálni, elég jellegzetes kinézete van. De ezt nem lehet hüvelyváladékból szűrni.
Amúgy ha rosszindulatú HPV-re gyanakodnak akkor ráírják a citológiára, hogy "HPV gyanú". A szemölcsöket okozó viszont ugye nem rosszindulatú, úgyhogy csak egy ecsetelőt kéne rá szerezned és le is tudhatnád a problémát. Hol vannak amúgy a szemölcsök, mekkorák? Ha rákszűrést csinált, hogyhogy nem vette észre az orvos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!