Gyomorégésre valami alternatív 'gyógymód' vagy tünetenyhítés?
Figyelt kérdés
Elég hosszú lesz, de muszáj leírnom mindent, mert már mindent kipróbáltam, amit neten olvastam/orvos ajánlott. Pár éve rendszeres gyomorégés,pár hónapja szinte mindennapos. Tükrözésen voltam, helicobacter pyroli+nyálkahártya gyulladásom van. Helicobacterre kaptam 10 napnyi antibiotikumot meg 40 mgos pantoprazolt (ugyanaz,mint a noacid). Napi 2x 40 mg-t szedek még mindig belőle, mert az antibiotikumos kezelés óta csak rosszabb lett a gyomorégésem. 1 hónap múlva megyek kontrollra, de már elég nehezen bírom a mindennapos gyomorégést. Szódabikarbóna már jó ideje, keksz, ropi, tej. A gasztroenterológus még napi 1 ventert is javasolt, azt is szedem. A Rennie és társai már semmit nem használnak,,cukorkák. Rendszeresen rágózom,elvileg az is segít.Nem eszek sok fűszereset,hagymásat,paradicsomosat. Mit lehetne még csinálni? Milyen alternatív dolgok vannak amiket ki lehet próbálni?2019. dec. 14. 17:14
11/11 anonim válasza:
A gyömbér nekem alapból savat csinál, azt meg se próbáltam. Miután leszoktam a dohányzásról, mintha elvágták volna a gyomorégést. Teljesen megszűnt. Előtte volt h napi egy doboz renniet megettem, fetrengtem az ágyon olyan fájdalmaim voltak, semmi nem segített. Szokj le, csak nyersz vele, hidd el. Tudom, nehéz, én napi 3 dobozzal szívtam, mániákus láncdohányos voltam. De nem lehetetlen. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!