Ezek mennyire rossz értékek?
Pénteken voltam vérvételen, az iskolaorvos küldött el. Lett pár határértéket eléggé meghaladó eredményem, viszont orvoshoz csak csütörtökön tudok visszamenni. Esetleg akinek volt már ilyennel tapasztalata nagyon megköszönném, ha segítene.
A májenzim értékeim lettek rosszak:
GOT: 50 referencia: 3-35
GPT: 70 referencia: 3-50
GGT: 273 referencia: 4-24
Alkalikus foszfatáz: 127 referencia: 30-120
Alkoholt nem fogyasztok, tehát nem attól van. Elhízva sem vagyok, 172 cm 49kg 17/l
ha a ggt viszonylag magas de a többi érték csak minimálisan emelkedett az általában alkohol miatt van
Vagy... epeproblémákat jelez
a 273 as ggt miatt a háziorvos tuti el fog küldeni hasi ultrahangra
Vékony vagy én szerintem egy kicsit ehhez a magassághoz.
A magas GGT érték májkárosodásra epe problémára utal. Mindenképp orvoshoz kell menni.
Valami gyógyszert nem szedsz? Esetleg gyakori fájdalomcsillapító, főleg paracetamol tartalmú tud ilyet okozni.
Alkohol, gyógyszer vagy epepangás állhat e mögött. Alkohol akkor nincs, epénél meg azért szokott lenni valami tünet, hasi fájdalom vagy hányinger, bár ritkán lehet e nélkül is. A dokival majd utánajártok.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Nem szedek semmilyen gyógyszer és nincs semmilyen tünetem. Nemtudom mennyire számít, de július óta vegetáriánus vagyok, de figyelek a megfelelő fehérjebevitelre, néha használok növényi fehérjeport, de egyáltalán nem napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!