Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tudtok nekem érveket mondani...

Tudtok nekem érveket mondani a gerincferdülést javító korzett mellett?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem régóta tudom, hogy gerincferdülésem van. Egy 12,egy 14 és 20 cobb fokos görbület. Az ortopédorvos javaslatára várunk még a fűzővel,a javulásom mértékétől függ, hogy januárban felírják-e nekem.

Őrülten stresszes vagyok, és eléggé rá is feszültem már, mi lesz velem majd, ha ezt minden nap hordanom kell? Meg sem kaptam még,de máris félek tőle. Tudom,hogy a javulás érdekében van, fontos, de nehéz elfogadnom ezt az egész helyzetet, és egyre jobban elveszítem a hitemet.Kérlek, írjatok nekem pozitív dolgokat, mert én szinte csak a rosszat látom benne.

Köszönettel: Egy elkeseredett, gerincferdüléses tinilány

2019. dec. 4. 23:47
1 2
 11/12 anonim válasza:

Szia, tudom kicsit későn írok, lehet időközben már megkaptad a fűződet vagy egyáltalán nem is kell, de hátha ségítek. Szóval én nemrég kaptam meg a fűzőm (ha valakit érdekel kb 28 fokos jobbra és 31 fokos balra görbületeim vannak) és az elején mit nem mondjak, elég rossz. Eleinte estére kell hordanod majd hozzászoktatod magad, hogy egész nap hord vagy hát amennyit mondanak (erre az egészre mikor megkapod 3 heted van). Az első pár hétben elkezd eléggé kisebesedni a hátad és biztos lesz olyan pont ahol nagyon fog nyomni, de ehhez hozzászoksz. Hogy meddig kell hordanod az attól függ hogy mikortól menstruálsz. Mivel az első menstruációtól számított 2 évig még nőnek a csontjaid és az első menstruációtól számított 5 évig még mozgathatók és utánna nagyjából "megszilárdulnak" (ha valamit esetleg rosszul mondtam akkor, bocsánat de nekem az orvos ezt mondta). De nem feltétlen muszáj hordanod amíg az öt év letelik, hogyha javul akkor már akár előbb is abbahagyhatod a hordását. Igazándiból most ennyi jutott eszembe és remélem segítek bárkinek aki most éppen ezt olvassa és egy fűző megkapása előtt áll, hogy mire szàmíthat.

(15/L)

2020. ápr. 26. 21:06
 12/12 anonim válasza:
Üdvözöllek sorstársam!! Én 13 éves vagyok, kb 3 hónapja van korzetem.Meg fogod szokni, amúgy jó buli😌 mi itthon hámnak hívjuk. A nyártól én félek egy kicsit, de tudom hogy még lesz oldva! Kitartást csajszi!!!! Bármi kérdésed van, nyugodtan írhatsz rám, és hidd el, a korzet sokat segít!! Nekem 47°os volt, ,,hámmal" 36😀😀😀😀 kitartás újra, és hidd el, sikerülni fog❤️
2020. máj. 24. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!