Használ valaki otthon Tensel Double Smart ME2015-ös Fizikó terápiás készüléket?
Tiszteletem!
Még 40 évvel ezelőtt kaptam kölcsön egy elektromos készüléket, aminek akkor még csak a gazdagabbak voltak képesek megfizetni az árát. A végtagjaim, a vállaim, a derekam fájt nagyon, minden ok nélkül. Legalább is az orvosok nem találták az okát. A készüléket több éven keresztül használtam, úgy egy két hétre kölcsönben, mikor a barátomnak jó volt, tehát tudta nélkülözni.
Aztán egy teljes kézbénulással a kórházba is bejártam 9 hónapig elektroterápiás kezelésre. Később magam is vásároltam ilyen készüléket. De arra rájöttem, hogy semmilyen terápia, semmilyen kütyü nem gyógyít, csak éppen tüneteket csillapít, mint ahogy az orvos sem gyógyításra van kiképezve csak is tünet kezelésre.
A szóban forgó készülékről nem tudok véleményt alkotni, de magáról az elektromos stimulátorról igen. Nincs olyan, hogy idegstimulátor és külön fájdalomcsillapító eszköz. Mindegyik villamos impulzusokkal az izmokat rángatja. Olyan sincs, hogy mélyreható vagy felszíni. Ezeknek a kütyüknek a tappancsok méretén és felhelyezésén múlik a hatékonyságuk.
Azt tudom ajánlani, hogy néhány száz forintért lehet vásárolni elemes készülékeket, a kedvencem a fogyasztó lepke volt, patenttal csatlakozott a lepke alakú tappancsokhoz. Egy ezresért vettem három darabot. Neki az volt a lényege, hogy ha kimerült az elem, hatszáz forintért lehetett vásárolni 3 voltos elemet hozzá. A lepkéket kettévágtam, és külön vezetékkel csatlakoztattam a készüléket. Így a már különálló tappancsokat oda tudtam rakni, ahova akartam. Pl. inhüvejgyulladás esetén az egyiket a tenyérbe, a másikat a könyékre helyeztem. A lábszárfájdalom enyhítésére az egyiket a faromra, a másikat a combomra.
A roszmanban néhány éve volt 3000 forintért TENS készülék. Abból is vettem mindjárt kettőt. Ezek már négy tappanccsal jöttek ki a gyártótól. A többit priviben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!