Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Forduljak orvoshoz? Iszonyatos...

Forduljak orvoshoz? Iszonyatosan érzem magam.

Figyelt kérdés

Náthás vagyok, tüsszögök, torkom fáj iszonyatosan, lázam jelenleg nincs. Szedek c vitamint 250 MG, és cinket 15 MG. Menyjek hétfőn orvoshoz? Nagyon oda vagyok. Csavarja az orrom, mellkasomnál fáj.

Menyjek hétfőn orvoshoz? Menyjek betegszabadságra?

2019. nov. 22. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Majd hétfőn meglátod. Addig még sok minden változhat. A 250 mg C-vitamin annyi, mint halottnak a csók. 500-1000 mg-ot érdemes szedni. Viszont megfázásos időszakban inkább a D-vitamin a fontos, meg ilyenkor ősszel amúgy is mindenki D-vitaminhiányos.

Amit még érdemes szedni:

Torokfertőtlenítő szopogatótabletta, én a mézes Tantum Verdét szeretem, de jó a Strepsils, Mebucain stb. is.

Fájdalomcsillapító: Algoflex Forte 2x1, maximum 3x1 naponta.

Ezen kívül hasznos lehet tengervizes orrspray a nátha ellen. Továbbá kerülni kell a nagyon hideg, nagyon meleg és a nagyon fűszeres ételeket, italokat.

2019. nov. 22. 18:46
 2/8 szamo77db ***** válasza:
Ha nem javul az állapotod hétfő reggelig, keresd fel a háziorvosodat.
2019. nov. 22. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Orvos sem fog semmit csinálni, ezen túl kell esni, náthára nincs gyógyszer. Ihatsz neocitránt meg egyéb paracetamol tartalmú gyógyszert, az elmulasztja a tönetek nagy részét és jobban fogod érezni magad átmenetileg. Hétfőre valószínűleg el fog múlni az egész
2019. nov. 22. 18:57
 4/8 Silurus ***** válasza:
52%
Üdv! Ha mellkasi fájdalom is jelen van, az lehet egy kezdődő tüdőgyulladás is. Menj orvoshoz, ha holnapig nem enyhülnek a tünetek!
2019. nov. 22. 19:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: jézusom most megijesztettél. A légcsovem is fáj, most nagyon megijedtem félek nagyon. Édes istenem
2019. nov. 22. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:

"Üdv! Ha mellkasi fájdalom is jelen van, az lehet egy kezdődő tüdőgyulladás is. Menj orvoshoz, ha holnapig nem enyhülnek a tünetek!"

Ne terjesszünk hülyeséget! A tüneteket együtt kell értékelni, nem pedig egyenként! Ez így nem tüdőgyulladásra utaló kép.

2019. nov. 22. 19:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Pánikolok nagyon. Édes Istenem
2019. nov. 22. 20:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Nincs min pánikolni. Ez egy mezei vírusos megfázás. Első hsz-ben leírtam mit kell csinálni. Ha hétfőig nem javul, akkor kell elmenni orvoshoz, írom ezt orvosként.
2019. nov. 22. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!