Kinek hogy használ aki szedi a Brintellixet? Én reggelente szedek 10mg ot.
Arra lennék kíváncsi hogy kinek milyen mellékhatása van tőle ha esetleg van és hogy éreztétek e már javulás tőle? 19 éves lány vagyok. Több mint 3 hete szedem reggel egy szem 10mg Brintellixet. Azért írta fel nekem az orvos mert nagyon nagy tüneteim voltam. Mint pl esténként leginkább mikor aludni szerettem volna nagyon nyomott a mellkasom annyira h úgy éreztem nehezebben veszem tőle a levegőt ez miatt nagyon nehezen tudtam elqludni vagy épp nem is tudtam. Hirtelen álomból arra keltem fel hogy ezerrel ver a szívem erre mingyar fel is ültem az ágyban és jött is a szédülés. Ebből adódóan mivel el kezdtem felni is elő jött a pánik is ami kiáltotta a láb kéz remegést erős szívverést ajulas érzetet száj bizsergest.de ez nem csak este fordult nálam elő. Bármikor napkozbe is. Ez mellett később kialakult bennem h nem bírok egyedül lenni. Félek egyedül lenni. Ha egy két órát vagyok egyesül meg oké de ha többet kell egyszerűen elő tör megint rajtam a rosszullét. És sokszor volt olyan haza kellett hívnom magamhoz a páromat munkabol is. Szóval nagyon rosz volt. Így röviden ennyi elmentem mindenféle kivizsgálásra EKG tol vervezelig mindenhova de ki mutatta h bajom nincs mármint betegség vagy valami hanem hogy depresszió panikbetegseg lehet. Akkor mentem el orvoshoz és írta fel nekem ezt a Brintellixet amiből reggel 10mg ot kell szednem belőle. Ez meg már 3 hete. Lassan elfogy a doboz. Egy kis változást érzek pl esténként könnyebben alszom el. Faraftabb vagyok. Kevésbé érzem már a mellkas feszulest
És azóta lekop9gom nem volt rajtam roszullet. Az h ettől a gyógyszertol jobb kedvem van stb az nincs. Ugyanúgy feltudom magam idegesíteni percek alatt és akkor már érezném is h ver a szivem gyorsan. De remélem hogy jobb lesz. Nálatok hogyan használ aki szedi?
Szia! Brintellixet szedek kb 4 hete. Előtte Rexetint szedtem, hasonló hatásmechanizmussal.
A lényege ezeknek a gyógyszereknek a fokozatos beépülés, a szervezetednek meg kell szoknia a hatóanyagot. Az első 2-3 hétben gyakorlatilag nem érezhetsz terápiás hatást, max nagyon enyhét. A teljes hatás elérése nagyjából 6-8 hét körül van. Addig lehetnek jobb és rosszabb napok.
Nekem egyébként első 3 hétben ezeket okozta:
Hányinger, élénk álmok, viszketés, szédülés
Tarts ki, fokozatosan jobban leszel :)
5 napja szedem ezt a Brintellix nevű antidepreszázst.
Nekem szorongásos depreszióra nagyon bevált.
Sokkal jobban érzem magam mint a 20mg os rexetintől.
Pozitívabban gondolkozom,és a szorongásom is sokat csökkent.Mellékhatás pici hányinger reggel semmi több :).
Sok sikert kívánok mindenkinek a gyógyuláshoz!És csak pozitívan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!