Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hat éve tartó alkar fájdalomna...

Hat éve tartó alkar fájdalomnak (főleg finom mechanikai mozgások esetén) mi lehet az oka és gyógyítható-e valahogyan?

Figyelt kérdés
2013-ban ínhüvelygyulladással diagnosztizáltak,többször is jártam konzervatív fizikoterápiára vele, valamint gyógytornára is. Ezen kívül sok alternatív gyógymódot is kipróbáltam,mind hatástalan volt. Két éve egy reumatológus nyaki gerinc MR-t javasolt,amiből végül koponya MR is lett.Radiológiailag izolált Sclerosis Multiplex lett a diagnózis.Az állami neurológusok szerint nem ez okozza a kéz fájdalmamat,mert ú.n. "RIS stádiumban (radiológiailag izolált)" lévő SM esetén nincsenek ilyen tünetek,valamint a reflexeimet is rendben találták.Magán neurólogus szerint okozhatja ez is,de nem tudott rá gyógymódot. Az utóbbi években készült ultrahangok ínhüvelygyulladásnak nyomát sem mutatják ki,az alkaromról készült röntgeneken és ultrang képeken is mindent rendben látnak.A tünetek viszont maradtak,és például a tollal való írástól már egy perc után fájni kezd a kezem.Kevés számítógép és mobiltelefon használattól csak később és mérsékelten,de szintén gondok jelentkeznek.A munkámban nagyon-nagyon akadályoz. A reumatológián sem tudták megmondani mitől van.A nyaki gerinc problémákkal sem hozták összefüggésbe.Kenem Perskindollal,Voltarennel.Ezek ideig-óráig hatnak, beleértve a Flector tapaszt is,de nem hoztak megoldást.

2019. nov. 3. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Lyme-kór irányába volt kivizsgálás?
2019. nov. 3. 22:47
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
Carpal tunnel ki lett zárva?
2019. nov. 3. 23:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen,voltam részletes immunológiai vérvételen,és nem volt nyoma Lyme kornak.Az alagút szindrómára sem utalt az ultrahangon semmi.
2019. nov. 4. 16:19
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Az alagútszindróma ENG nem pedig ultrahang alapú.
2019. nov. 4. 16:42
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
Bocs, szóval a kizárásához ENG kell.
2019. nov. 4. 16:58
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
Lyme-kór csak speciális vizsgálattal nézhető, és negatív teszt esetén is fenn állhat.
2019. nov. 4. 17:11
 7/10 A kérdező kommentje:

Volt olyan orvos,aki neuropátiára gyanakodott,de ma negatív lett a neuropátiás vizsgálat lelete.Ami jó hír.Ennek ellenére nem volt ötletük,hogy mi lehet ennek az oka.

Tehát akkor az ENG vizsgálat lehetne a következő az alagút szindróma kizárására?Eddig mindig csak ultrahangra és egyszer MR-re küldtek. Évek óta járom ezzel a rendeléseket,de sehol nem derül ki mi az oka és semmit sem javul azóta sem.:(

2019. dec. 13. 14:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt hiszem nekem is hasonló problémáim vannak, nálad sikerült esetleg azóta pozitív eredményt elérni?

Ugyanúgy rosszul reagál még a kezed kis terhelésekre is?

2022. nov. 28. 21:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm az érdekéődést. Sajnos megmaradtak ezek a panaszok,igen.Általában amitől a leghamarabb fájni kezd az alkarom,az a kézírás,de egyéb finommozgásokat sem szeret.Nálad is ez van? Kerestél rá valami gyógymódot?
2022. nov. 28. 22:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogyha azóta sem tudott helyrejönni a kezed.

Nekem is már az ilyen apróbb terhelésekre is előjön a problémám, például tartom a tányért amíg eszek, vagy volt hogy Rubik kockázás után alakult ki. Jellemzően "nagyobb" terhelés után jelent meg, de persze még azok is abba a kategóriába tartoznak, amik teljesen normális, hétköznapi tevékenységek. Az talán a szerencsém, hogy nálam ez a rosszabbik kezemnél jelentkezik, így például az írással nincsen gondom, de valószínűleg azzal is megerőltetném már a kezemet. Én úgy vettem észre, hogy nekem a terhelés mennyiségétől és erősségétől függ, hogy lesz-e belőle problémám, önmagában a finom mozgások nem okoznak gondot, csak ha feszítem, erőltetem közben a kezemet.

Amit leírtál, az kísértetiesen hasonló volt az én helyzetemhez, nekem is ínhüvelygyulladást mondtak sokáig (azóta volt akik szerint nem az, mert abban az esetben fájnia kellene a kezemnek, de nekem ez nem jellemző), voltam kezeléseken és gyógytornán is. Egy neurológus javaslatára elmentem nyaki gerinc MR vizsgálatra, syringomyelia gyanúja miatt, ami negatív lett, most pedig a múlt héten koponya MR-t javasoltak. Ezenkívül gyanakodtak már Raynaud-szindrómára, metabolikus izomműködési zavarra, de ahova irányítottak, ezeket nem támasztották alá. Megjártam már pár kézsebészt, természetesen volt pár ultrahang, röntgen vizsgálatom, negatív eredménnyel, illetve a csukló-és kézfej MR sem mutatott elváltozást. Az ENG vizsgálat szintén csak szuper értékeket mutatott, így az alagút szindrómát kizárták. Voltan reumatológusnál, aki először javasolt kéztornát, az akkor jó is volt, pár hónapig jól tudtam használni a kezem, és bár a folyamatos súlyzós erősítések (nem nagy súlyokkal) nem hozták elő a problémámat, a takarításnak (súrolás) sikerült.

Lassan 5 éve lesz, hogy ez legelőször megjelent, és azt hiszem már kezdek kifogyni az ötletekből, hogy mit próbálhatok még ellene tenni. Tudnék már róla egy regényt írni, de azzal nem sokra megyek. Bár ide kérdésként még azt hiszem megpróbálni leírni a tapasztalataimat, hátha vannak még hasonló sorstársaink, akiknek már sikerült megoldást találniuk erre, vagy legalább rájönni mi is ez pontosan.

Én eddig mondhatni eredménytelen vagyok.

2022. nov. 29. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!