Kizárható-e a végbél daganat?
Ahogy az előző válaszoló is írta, ekkora aranyér miatt simán vérezhetsz nagyobb mennyiséget is. Pláne egy keményebb székelés után, vagy egy kicsit nagyobb emelés miatt.
A végbéldaganattal más tünet is járhatna (nagyon mértékű fogyás,vagy a vérvesztés miatt kialakuló tünetek - alacsonyabb haemoglobin érték például)
Az is lehet, amit te nagy mennyiségnek lász, az valójában nem olyan sok.
Amit tanácsolni tudok, hogy ha nem múlik el, háziorvoshoz elmehetsz egy vérvételi beutalóért esetleg, az tájékozódáshoz elég lenne, nem lesz muszáj azonnal proktológushoz menni, ha van egy ismert, diagnosztizált problémád.
Köszönöm Nektek!
Tegnap jött meg a vérvétel eredménye, amit teljesen más okból készült,és minden teljesen normális.
A vicces az, hogy szinte soha sem székrekedéskor, hanem pont ellenkezőleg: hasmenéskor vérzik.
És igen, lehet, ami nekem rengeteg, az nem is annyira sok... :) De amikor az aranyeres csomó indukált vérzést az olyan nagy fokú volt, hogy székelési ingert váltott ki, de csak vér jött... Az biztosan sok volt. Ahhoz képest ezek 6 - 7 vc papír elhasználása után nem véreznek tovább.
2. Válaszoló vagyok.
A vérvétel eredményed jó, akkor daganatod biztosan nincs. Azok más jelet is adnak.
Igen, az emeléskor megfeszül a hasfal, ami elindíthatja a vérzést, esetleg fokozhatja is azt.
Próbálj megnyugodni, igyekezz normál állagú székletet összehozni, kerüld a fizikai megterhelést, a meleg ülőfürdőt és rendbejössz hamar 🙂
Azért egy általános laborral még nem zárható ki a tumor, csak sejteni lehet belőle dolgokat. Ahhoz tumor markereket kellett volna nézni.
Ettől függetlenül én sem gondolom, hogy daganatos lennél.
Ha nagyon rá vagy parázva, urológus aki megnézi, hogy ujjhegyig kóros tapintható-e aztán eldönti, hogy tovább küldd e GI vizsgálatra.
Köszönöm Nektek!
Picit megnyugodtam... :)
Sajnos reggel megint vérzett, de széklet alig volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!