Lehetséges hogy immunis vagyok?
Figyelt kérdés
Van ez kalici vírus , és még soha nem kaptam el (ha volt is valami akkor csak hasmenés max). Illetve anyukám sem kapja el soha, pedig orvos és sokszor érintkezett ezzel. Most a családban jelen van ez a betegség, unokahugom elkapta az oviban, a barátom is elkapta, de én és anyu nem. Illetve mikor járvány volt és majdnem az összes osztálytársam kidőlt én akkor sem kaptam el soha. Szerintetek létezik hogy immunis vagyok rá, vagy csak eddig szerencsém volt?2019. okt. 21. 13:37
1/4 Flagstaff válasza:
Én sem kaptam el soha semmilyen "hányós-fosóst". Állítólag az erős gyomorsav az oka.
2/4 A kérdező kommentje:
Lehet hogy hülye kérdés csak biztos akarok lenni a válaszban, amit amúgy köszönök szepen! :)
Ha erős a gyomorsav akkor a vírus elpusztul, vagy azok kapják el könnyen akinek erős a gyomorsava?
2019. okt. 21. 13:45
3/4 anonim válasza:
Kicsit fura az összefüggés szerintem. Bár nem zárom ki, hiszen nem vagyok sem orvos sem pedig vírusokat tanulmányozó tudós. Az is lehet, hogy brutál immunrendszered van, és a vírust teljesen képes kiirtani. Tehát ez az a vírus, amit teljesen felismer és megtámad. Bár az, hogy nem okoz tünetet, nem jelenti azt, hogy immunis vagy rá, hiszen hordozó még lehetsz, ettől függetlenül.
4/4 anonim válasza:
Én sem kaptam el soha, csak életemben 1x, amikor egy új alfaja söpört végig az országon, pedig 26 éves vagyok. Valakire amúgy sem "jellemző" a hányás, hanem csak hasmenése van akkor is, ha elkapja. Én nem tartom valószínűnek, hogy a gyomorsavnak van ebben szerepe.
(*calici)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!