Mitől alakulhat ki az valakinél, hogy egyáltalán nem érez szagokat?
Arcüreggyulladás miatt a leggyakoribb.
Rohadt egy dolog, az étel is ízetlen olyankor. Eszel, mert kell...
Egyszer volt ilyenem egy tavaszon, beleszagoltam izomból egy ilyen 300 Ft-os pacsuli kölnibe úgy, hogy levettem a tetejét, letüdőztem izomból, és semmi.
Miután kijöttem az arcüreggyusziból, tettem egy próbát a kölnivel. Konkrétan azt nem bírtam, hogy lezárt állapotban megszagoljam...
Nekem egy erős nátha után jött elő, sokáig nem éreztem semmilyen szagot, ízeket sem, nagyon rossz volt, de szerencsére helyreállt mindkettő.
Betegség miatt lehet állandó is, pl.: szagló receptorok elhalása, de előjele lehet bizonyos betegségeknek is, mint Alzheimer kór, Parkinson kór. Okozhatja orrpolip is, vagy tartós orrcsepp használat, de cukorbetegség miatt is károsodhatnak a szagló idegek,,stb.
Orr-fül-gégész felkeresése indokolt.
Nekem orrspraytől megy el minimálisan.
Most lehet hülyeséget mondok, de láttam valahol, hogy olyankor a levegő nem jut el egy adott részhez az orrban. Nemtudom mennyire igaz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!