Ezeknek a hasi puffadásoknak mi állhat a háttérében? Bővebben lent!
Egy ideje már állandóan puffad a hasam/beleim, és hallom is mindig ahogy kortyog. Illetve ha nyomogatom / masszírozom, akkor is hallatszódik, hogy a beleim televannak levegővel! (és ehez jár egy enyhe hasi diszkomfort érzés is! Semmi tünetem nincs alapvetően!
Elég stresszes ember vagyok, attól lehet ez? (csuklani is sokszor szoktam). Vagy valami "mérges" gázok ezek valami vírustól? Egy hónapja volt nyálkás székletem egy darabig de mostmár kB 3 hete nincs! Hasmenés, rekedés nincs. A székletem állaga ilyen puha massza szerű ha irhatom így, és barna (minimális szürkés árnyalattal). Ti mire gondoltok ezekből? 17/F
Széntabletta adszorbeálja a bélben keletkező gázokat.
Diólevél tea segít visszaszorítani a rothasztó baktériumokat.
A belekbe sok levegő juthat, ha nincs kellőképpen összerágva az étel és ha befalás történik, mert olyankor sok levegő jut át a gyomorból a belekbe. Szénsavas italok is megnövelik a belek gáztartalmát. A rágógumi rágás során keletkező sok lenyelt nyálból szintén levegő szabadul fel a belekben.
Sziasztok!
Bármelyikőtöknek kiderült, hogy mitől volt ez? Nagyon hasonló cipőben járok, szedtem rá probiotikumot azt mai napig, az egy darabig rendbehozta a széklet dolgot, de most 1-2 napja megint nekem is ilyen masszás.. ezen kívül csak gázosodok én is.
Székletvizsgálatra megérte elmenni?
Ooh értem.. Remélem jobban vagy azért!
Megmondanád, hogy állították fel nálad a diagnózist?
Egyébként azt mondják szinte teljesen tünetmentessé tehető nagy hatóanyagú probiotikumot szedj (Progastro 825, vagy Flora Balance+ én utóbbit szedem és elég jó)
Meg mondanak ilyen fodmap diétát is rá én szimplán úgy kajálok, hogy könnyen emészthető ételek legyenek. Nekem pl személy szerint a rost rosszat tesz néha.
Ezeket mind próbáltad már? Nálam erős a gyanúm hogy stressz alapú a dolog, de IBS is lehet stressz alapon sajna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!