Refluxosok, nektek milyen tüneteket okoz ez a "betegség" (mármint maga a reflux)? Bővebben lent!
Mellkasi nyomás/fájdalom? , felgyorsul néha a szívverés?, Gyomor panaszok?, Égő maró érzés a nyelőcsőben?
Érdekelne az is, hogy ti hogyan tudtátok meg, hogy refluxosok vagytok!
Én 18 éves vagyok, és fiú!
Érzek egy kisebb nyomást a mellkasomba egy 4 napja.
Illetve ritkán (eddig 2x) volt egy szaporibb szívverésem! Nincs más tünetem, kivéve néha de tényleg baromi ritkán egy minimális maró érzés a torkomban! Ez 100% hogy Reflux, vagy a szívemmel lehet baj? Nem dohányzok amúgy és no alkohol. Illetve az is érdekelne hogy ti mit szedted rá, ami hatásos! Nyáron napi szinten ittam 1 dobozos zéró kólát, és ott volt egy 1-2 hónapos erős gyomorfájáso is, és felmerült a gyomorsav túltengés is! Bár voltak más tüneteim is (széklettel kapcsolatos), úgyhogy betegségnek / vírusnak lett titulálva! Kaptam rá Linexet Normafloret meg doki adott pár tippet az étrendemben, és azóta az helyreállt, de jött ez! Néha köhögnöm is kell egyébként de nem durván, csak 1-2 pici jön ki, mert ez a nyomás vagy nem is tudom mihez fogható érzés a nagy levegővételnél/ha épp teljesen kifogy a levegőm, akkor ingerel! Szóval "röviden" ennyi.. Ezekből lehet Reflux?
Olyanoktól kérdezném elsősorban akik refluxosok, bár tudom hogy ez is eltérő lehet hogy kinél mit produkál, de mindenképp érdekel a véleményetek! Olvastam amúgy hogy sokaknál okoz infarktusra adó jelet (ugye a szapora szívverés, vagy a mellkasi nyomás, fájdalom stb). Ebből mi igaz?
Pár nyelvtani hibát vétettem! Elnézést
- ti mit szedtek rá *
- gyomorfájásom*
Nem akarok 18 évesen infarktust kapni, szóval jó lenne tudni hogy ez mi! Amúgy tényleg nincs semmi más tünet! Étvágy van egész jó, láz, hányás, rosszullét, kár-végtagzsibbadás, fejfájás, végtagfájdalom, NINCS
Életmódom jelenleg felborult.. Stressz kevés, depi annál több. Kajálás: reggelit nem eszek, ebéd, vacsi van de ebédelni is pl délután 2-3 felé szoktam, vacsizni meg 11 felé! Kerülöm a koffeint és a szénsavas dolgokat! Sok vizet iszok, és próbálok amennyire tudok könnyebb ételeket enni, bár olvastam hogy pl a paradicsom az rossz nagyon a refluxra és azt pl sokat szoktam enni! Mozgásom meg szegényes. Egy ideje.. Napi 2 óra kintlét max, bár ez aktív! Séta, bringázás. De bent sem doglok azért az ágyba egésznap! Lehet feleseles volt ezeket kiírnom, de hátha..
Öklendezés reggelente, mellkasi fajdalom,fajdalom eves kozben nyelesnel ,sok csuklás.
Nekem az esomeprazol valt be .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!