Évek óta szedek magnéziumot. Lehet már sok?
Figyelt kérdés
Eddig nem volt tőle bajom.De most folyamatos alhasi fura érzés mintha fájna és hígabb széklet.1000mg laktátot szedek.lehet az a baj hogy évek óta naponta beveszem?#Magnézium-hasfájás
2019. szept. 18. 09:18
1/13 anonim válasza:
Kúrát kéne tartani, nem egyfolytában szedni ekkora mennyiségben.
2/13 A kérdező kommentje:
Akkor lehet ezért van az alhasi problémám és a híg széklet.Több év után.
2019. szept. 18. 10:02
3/13 anonim válasza:
Szerintem 1000 mg túl sok, elég a fele is, azt is eloszthatod két adagra, reggel-este. De mástól is lehet hasmenésed.
5/13 anonim válasza:
Ez az egyik egészségügyi piaci átverés. Szerencsére a szervezetnek nincs szüksége annyi magnéziumra.
6/13 A kérdező kommentje:
Voltak vannak ilyen extraütések a szívembe. Arra mondta hogy szedjdm ez volt 3és fél éve. De azt nem mondták meddig szedjem...
2019. szept. 18. 10:38
7/13 anonim válasza:
Nem baj, ha szeded. Én is szoktam, de nem egyfolytában.
8/13 anonim válasza:
A magnézium önmagában nem oldja meg a szívproblémákat. Kálium, taurin- és kolintartalmú ételek is ajánlottak.
9/13 anonim válasza:
Létezik olyan magas frekvenciával járó kamrai ritmuszavar, ahol a magnézium életmentő gyógyszernek minősül! A magnézium nagyon széles körben alkalmazott készítmény, lényegében külön nem igazán érdemes szedni mert a szervezetben megtalálható adag általánosságban elég! Tartósan én nem szedném, mondjuk én akkor szedtem, amikor nehéz fizikai melót kellett végeznem aztán este olyan izomgörcseim voltak, hogy ihaj akkor sokat segített de én tartósan nem szedném az biztos. Egyébként nem hinném, hogy van ok okozati összefüggés a mg és a meglévő panaszaid között.
10/13 Ignis Subdialis válasza:
A kérdező azt írja, hogy 1000 mg magnézium-laktátot szed! Az NEM 1000 mg magnézium! A magnézium-laktátnak 12,04%-a a tiszta magnézium, tehát a kérdező napi 120 mg magnéziumot szed! Ami egyáltalán nem sok!
Ha az a gyanúd, hogy tartós használat után most jelentkezik a magnézium hashajtó hatása, ez tévedés. Az mindig az első adagok bevételénél jelentkezik és nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet, utána már nem hajt meg a nagyobb adag sem. Felhalmozódni a magnézium nem igazán tud, nem szedsz nagy adagot se, nincs kockázata annak, hogy folyamatosan szeded. Kardiológián vagy keringéssel kapcsolatosan egyes problémáknál szokták is javasolni a tartós szedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!