Ti ilyenkor szednétek gyulladáscsökkentőt?
Sziasztok!
Természetesen ilyen későn nem várok még választ :D tegnap óta vagyok rondán megfázva, fújom az orrom folyamatosan, a torkom már nem fáj de "lekúszott" és szerintem köhögés lesz belőle.. Lázam/hőemelkedésem abszolút nincs. Ez azt jelenti szimpla megfázásról van szó? Lehet ebben az esetben nem kellene feleslegesen gyógyszert kapkodnom (?) eddig vitaminokat, echinaceát szedtem + teákat ittam.
Szóval csak akkor javallt szedni, ha az embernek felszökik a láza? Az a baj, csak Algopyrinem lenne az meg ha jól tudom, csak lázat csillapít.
Dehogy szednék gyulladáscsökkentőt egy kis megfázásra, akkor mit szedek, ha súlyosabb bajom van?
Legfeljebb egy-egy fél Rubophen tablettát szoktam bevenni, ha nagyon fáj a fejem a náthától, torokfájásra meg sós vízzel gargalizálok. Jót tesz ilyenkor a fokhagymás, sós vajas pirítós és a csípős húsleves is, no meg a jól bevált hársfa- vagy bodza tea mézzel.
Köszi szépen a válaszokat!
Akkor vitaminozom, meg gyógyteázom továbbra is. Lázam szerencsére azóta sincs(: remélem holnapra jobb lesz
Én egy hete vagyok beteg, az első héten láz és verejtékezés gyötört mérsékelt torokfájással, aztán a lázat rettenet köhögés váltotta fel. A doki először - teljesen védhetően - azt mondta, hogy vírus, tehát nem ad antibiotikumot, maradjak otthon, igyak sokat. Felírt viszont Algopyrint lázcsillapítóként, ha 39 felé tendálna a hőmérséklet, illetve 50 mg-os diklofenák fájdalom- és gyulladáscsökkentő granulátumot napi kétszeri bevételre, azt mondta, hogy ettől biztos jobb lesz. Nem lett jobb, visszamentem, akkor a tüdőm meghallgatása után antibiotikumot írt fel.
Azt nem pontosan értem, hogy szimpla megfázás alatt mire gondolsz. A legtöbb megfázást vírus okozza és max. másodlagos fertőzésként szokott bakteriális fertőzés fellépni. Ezért szoktak a dokik elsőre ilyeneket javasolni csak, hogy ágynyugalom, sok folyadék és még lehetőleg a lázat se csillapítsd, hacsak nem túl magas vagy nem okoz sok kellemetlenséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!