Mitől alakul ki az autoimmun betegség?
Tudom hogy ez a betegség mit jelent, hogy több mindent érinthet és több fajtája van és hogy a szervezet saját magát támadja, de miért??
Mármint mitől alakulhat ez ki??
Azt tudom hogy lehet olyan hogy hogyha volt a családban akkor az jobban hajlamosíthat, de ezen kívül van még ilyen hajlamosító dolog?? Mint pl. a ráknál a cigi vagy a sugárzás ?
Csak érdeklődés céljából kérdezem mert mostanában sokat hallottam erről a betegségről, de a pontos okát nem tudom
Köszi a válaszokat:)
Egyrészt van az előttem említett túlzott higiénia elmelet.
Lehet genetikai betegség, vagy a csontvelőt illetve csecsemőmirigyet érintő kórkép.
Harmadrészt az ugynevezett molekuláris mimikri, ahol is a szervezet egy fertőzessel szemben olyan fehérvérswjteket termel melyek a saját sejteket is megtamadják. Mivel a baktérium feherjeszerkezet részlete hasonlít egyes sejtek fehérjeszerekezet részletére és így tevesen azt is megtamadja.
Az biztos, hogy a jelen kori orvoslási hozzáállás illetve rotokol, különösen gyermekkorban kifejezetten az immunrendszer egyészséges fejlődése ellen hat. Akadályozza összetett rendszerének fejlődését.
Anti biotikumok reflexszerű alkalmazása, oltások sőt kezdve a császáros szüléssel, zavaros szoptatással, túlzott sterilitás (tisztító/fertőtlenítő szerek), szülés utáni mosdatás.
Ezek mind meghatározzák az immunrendszer fejlődését. Az immunredszerben óriási szerepe van a bélrendszer baktérrium "flórájának" (ami inkább fauna) Ez utóbbira viszont nagyon károsak az antibiotikumok, és bizonyos élelmiszeripari adalékok, eljárások. Nyilván azt tarják, hogy gyenge immunrendszer nem azonos az autoimmun tünetekkel
Mielőtt bárki börtönbe vettetne oltásellenességért:
Az ugye nem vitatott, hogy az oltások célja az immunrendszerbe való beavatkozás
Folyt:
... gyenge immunt nem azonosítják az autoimmunnal. Az viszont látható, hogy manapság előszeretettel húzzák rá au autoimmun jelzőt mindenre amivel nem tudnak lényegében mi kezdeni. A fenti válaszokból is látszik: nem tudják mi történik így kényelmesen le lehet vele fedni bármit, ha "megáll" adott orvos "tudománya".
Valójában sok esetben a teljesen felborult működésű, azaz gyenge, "védelmi" funkcióját ellátni képtelen immunredszer okoza a lassan népbetegséggé váló, változatos tüneteket.
Pl itt van a a reumatoid arthritis (reuma), a Bechterew-kór és az arthritis psoriatica amiket autoimmunnak sorolnak.
Ezek ugyebár izületi gyulladások, amiket gyógyszerekkel legfeljebb ideíglenesen, csak "tünetmentesíteni" tudank.
Holott az emésztőrendszer, és erre alapozva az egész szervezet működését a jó közelébe visszaállítva a gyulladások oka megszűnik. Persze a folyamat nem egyszerű, hosszú és életmódváltást igényel azaz "kényelmetlen", macerás
Folyt oltások:
1. oltáok=beavatkozás az immunrendszer működésébe
2. Az immunrendszer alapjai a várandóság időszakától 7-8 éves korig fejlődnek, mégpedig értelemszerűen a környezetnek megfelelően (pl baktériumok). Ez persze később is alakul, de a rendszer stabilitása(ereje), itt dől el
3. Az antibiotikumok egyszerűen kiírtanak "meghatározott" fajokat. Az immunrendszer nincs mi alapján kialakítsa a természetes (hétköznap érvényes) válaszrendszerét.
Vannak erről könyvek ahol orvosok fejtik ki részletesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!