Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van okom félni?

Van okom félni?

Figyelt kérdés

KB 4 hete kezdődött. Sokat jártam haverommal strandra, és ott sok vizet nyeltem akartomon kívül.,és egyik napról a másikra hasfájásom lett, noha nem erős és nem is görcsös, inkább tompa, és inkább fel hasi részen. Itt még normálisan ment a székelés. Eltelt kB 1 hét és a hasfájás szinte 0,1%-ra csökkent és ezt váltotta egy olyan hogy elkezdett kortyogni, kavarogni bugyogni a hasam, főként este hallottam sokat ugye mikor csendvolt. Aztán eltelt kB 5 nap és észrevettem hogy hoppá már 3 napja nem sikerült elvégezni a dolgomat. Kicsit aggódni kezdtem de a 4. napon kB sikerült elmennem, viszont észrevettem hogy a székletek nyálkás volt viszont vér nuku illetve semmi elváltozás benne. Utána már visszaált a szokásos székelés, és napi 1x el tudtam mindig menni, viszont a nyálkás dolog megmaradt, hol kevesebb rajta, hol több.

Aztán teltek megint a napok és egyik este (2 napja) 4x mentem el WC-re viszont itt nuku nyálkásság nemvolt, sőt meg is lepődtem mert teljesen normális volt. Nem is lágy és nem is kemény és nem is darabos és benne sem volt semmi. Aztán másnap azaz 1 napja.. Este megint megyek WC-re és most már más volt a helyzet..

Sötétebb-barnább volt és sok nyalkával (sárgás ahogy eddig is asszem), és volt benne egy nagyon pici piros valami. Megijedtem de jobban megnéztem, és hártyás valaminek tűnt, hozzáteszem, aznap ettem egy kevés paradicsomot.

Ja és a körmömön észrevettem egy kB 1,5 hete egy rettentő kis vékony fekete csíkot.. Nem,nem melanóma, de olvastam hogy dokik sem tudják hogy mi az és nem jelent rosszat inkább valami vitaminhiányt de sokak szerint akkor jön erő ha gyulladás van a testben. KB ennyi.

Hányás nuku. Láz nuku. Étvágytalanság nincs. Fáradékonyság nuku bár hozzáteszem hogy egy ideje össze vissza alszok. Lehet hogy IBS lesz ez vagy esetleg daganat? Vagy talán valami vírus megy át rajtam? Ha nem lesz más tünet,és nem lesz vér a székletemben, akkor hanyagoljam a dokit? Hozzáteszem a gyomorfájás már szinte teljesen nincs és a kurtyogás is minimálisra csökkent. Ja és amúgy stresszes ember vagyok eléggé és egy ideje depim is van. És az étrendem sem valami kiegyensúlyozott.. A gond az, hogy azzal tisztában vagyok viszont, hogy a nyálkâs széklet mindenképp jelent valamit, persze nem gondolok a legrosszabbra nyilván, de úgy gondolom, jobb felkészülni mindenre. Amúgy sosem iszok alkoholt és sosem dohányzom.

2019. szept. 10. 01:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy a te panaszod más volt. Nekem nincs székrekedésem. 1x volt 4 napig és ennyi ahogy írtam. És a hasam sem görcsöl. Inkább diszkomfort tompa idegesítő érzés. Jobban nem tudom még fogalmazni. Az a gond hogy nincs más tünet csak az utóbbi és a nyálkás széklet és ezekből nem tudok mire gondolni. Oké hogy csak egy vírus de már eltelt 1 hónap simán és még mindig tart. A hasi panaszok már le csökkentek de még mindig érzem valamennyire, csak most tompább már mint 3 hete. Egyébként akár gyomorhurut is lehet vagy bélférgesség. Nem magyarázok be magamnak semmit de nemhiszem hogy bármely betegség korhoz lenne kötve. Ott is a strandon a vízből bármit osszeszedhettem..
2019. szept. 11. 17:19
 12/14 anonim ***** válasza:
Amit érzel ahhoz a strand sem kell. Elég a nem megfelelő táplálkozás és stressz amit mondtál hogy van. Nekem mindig fáj a hasam mindentől. :( De elárulom ha folyton magadat figyeled az nem tesz jót mert aztán pszichesen is lehet mindenféle tünetet produkálni. Rajtam a párom próbálta ezt ki. A kisgyerekével volt programon. Mesélte hogy a gyerek hányt mrg hasmenese volt. Annyira féltem, hogy elkapta én meg tőle hogy másnap hasmenést kaptam. Akkor derült ki hogy nem is volt beteg a gyerek. Csak azért mesélte hogy lássam magamnak is tudok ilyen tüneteket produkálni
2019. szept. 11. 20:48
 13/14 A kérdező kommentje:

Ohh hát igen.. Elhiszem amit mondasz :(

Mikor pl ez elkezdődött 1 hónapja akkor pl ha kis veszekedés volt itthon akkor éreztem hogy picit felerősődik. Ráadásul már jó ideje lehangolt is vagyok nagyon mivel nincs munkám egyenlőre és mondhatni egész napom annyi hogy alszok, eszek iszok, és esténként egyedül kimegyek kicsit bringázni. Szóval van itt mozgashiany is szerintem valamennyi illetve komoly depresszió is bár az inkabb ingadozos, de azért sokszor el tud nálam törni a mécses. Szóval jah az életmodom is katasztrófa. Gyomorideg is lehet az azt nézzuk bár ahogy én tudom, annak el kéne mulni akár pár órán belül. Volt már amúgy hogy mentünk nyaralni 5 éve és annyira vártam hogy erős szorító gyomorfajasom lett. 2 hétre mentünk és ebből egy hétig nem is tudtam elvegetni a dolgom. De ez már 5 éve. Azóta nem voltak gyomorpanaszaim. De ha nem múlik el a normafloretol akkor azért szerintem kérek egy beutalot a belgyógyászatra. Hátha ad valami antibiotikumot meg mellé valami mást is pl.

2019. szept. 11. 21:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Nagyon remélem hogy elérlek és olvasod még ezt! Mi lett végül, jobban lettél? Stressztől volt?

Nekem nyáron volt ilyen kb egy hónapig, nagyon lassan jött helyre probiotikum kúrával. És most 3. napja nyákos, laza a székletem megint és félek mi vam, vagy csak random megint elkaptam valamit nem tudom..

2021. márc. 3. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!