Elmondták volna az orvosok ha infarktusom lett volna (az
ecg szöveges része szerint az volt)?
Figyelt kérdés
Wpw-s vagyok.
Utóbbi 1,5 hónapba 2x kerültem kórházba szapora szívverés miatt(nem volt súlyos). Az elsőnél adtak egy ekg felvételt amin az volt, hogy inferior infarct old, std, ishemia. Ezek közül az std került zárójelentésbe, nem mondták hogy infarktusom lett e volna valaha. UH nem volt. Múlt héten voltak apró szurkalasok, hamar elmúltak, a kórház előtti órában is volt néhány pici szúrás. Szinten kaptam most 2 ecg felvételt. Amin a gép diagnosztikat készített. Az egyik: 103 pulzus, sinus tachycardia (az elobb említett lapról lefelejtettem), inferior infarct old, st probléma. Reggel: 83 pulzus, wpw (a masik 2n nem volt rajta) és itt nincs az infarktusos valami rajta. Azt mondtak jok az ekg-im. Mellkas rtg is volt. Nem mondták hogy lett volna valami probléma.
Olvastam róla hogy az ekg hamis szöveges információt ad sokszor. De2x? Holnap megyek háziorvoshoz, jelenleg csak tőle tudom megkérdezni. Vagy hivjam fel a kórházat? Még gyengeségét sem éreztem az utóbbi időben ok nélkül.
20L
2019. szept. 3. 03:54
1/6 anarchy666 válasza:
Az EKG-k sokszor rossz szövegeket írnak ki, ezért mindenképpen fontos, hogy orvos is ellenőrizze. Lehet a normális nyugalmi EKG-d hasonlít a régi típusú infarktusra, de valójában semmi bajod sincs. De ezt így az EKG kép nélkül látatlanba senki se fogja itt pontosan megmondani.
2019. szept. 3. 07:28
2/6 anonim válasza:
Egy csomószor hülyeséget ír. Orvos vagyok, én látatlatnban is biztosan megmondom, hogy nem volt infarktusod, mert ha lett volna azt nem úszod meg szívkatéterezés nélkül.
És igen ugyanaz a gép, ugyanazt a szívet, ugyanazzal a programmal képes egy nap tízszer is benézni.
2019. szept. 3. 22:21
3/6 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Azért ez hogy wpw-s vagy abszolút nem mindenkinek egyértelmű. Nyilván a Wolf-Parkinson-White szindrómára gondolsz ami egyébként egy járulékos kis izomnyaláb, amely egy plusz összeköttetést jelent a pitvarok és kamrák között. Nem éppen a legjobb dolog de azért lehet vele élni. Szívinfarktusra való rizikó szempontjából talán elenyésző a jelentősége. "Inferior infarct old std, ishemia" Vélhetően volt a szíved alsó falán egy régebben kialakult kis oxigenizációs zavar. Hogy ez most milyen fokú volt azt így nehéz megmondani, látni kellene az ekg regisztrátumot. Talán csak egy instabil anginád volt. Az ultrahang nem tudja sajnos megmondani, hogy van-e akut infarktusod, bár ki lehet vele zárni. Laborértékek, specifikus tünetek, valamint az ekg vezet pontos diagnózishoz. Látom már régebbi a kérdés úgy sejtem valamilyen szinten jártas is vagy az e.ü-ben remélem nem csak provokáló kérdés, hogy legyen min nevetni- laikusok milyen baromságokat tudnak írni. Természetesen húsz évesen nem valószínű, amennyiben ha mégis lett volna problémád hidd el a dokik nem titkolták volna el tőled, és segítettek volna rajtad. Ráadásul a szívinfarktus terápiája jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi pár évtizedben. A wpw viszont tényleg nem a legjobb dolog. Minden jót, vigyázz magadra. :)
2019. szept. 8. 22:37
4/6 anonim válasza:
Utolsó, no comment... A kérdező 20 éves... Gondolkodni luxus?
A WPW-ről meg annyit, hogy meg kell sütni oszt probléma megoldva.
2019. szept. 9. 01:56
5/6 A kérdező kommentje:
Oktoberbe döntik el hogy szükséges e a műtét
2019. szept. 11. 13:23
6/6 anonim válasza:
Nem értem miért lettem lepontozva, próbáltam érdemben válaszolni a kérdésre és semmilyen sértő dolgot nem írtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!