Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen ha az ember pajzsmirigy...

Milyen ha az ember pajzsmirigy alulműködéssel küszködik?

Figyelt kérdés
Milyen dolgokat fedeztetek fel magatokon, az összes tünet megvan? Meg hogy zajlik egy ehez kapcsolódó vizsgálat?

2019. aug. 13. 12:01
 1/4 anarchy666 ***** válasza:
100%

Igen sok tünete lehet, de nem feltetlen alakul ki mindegyik, idős korban szinte tünetmentes is lehet. A jellemzőbb tünetek a fáradtság, gyengeség, álmosság/fáradság, a lassabb szívműködés, széklet rekedés, a megszokott étrend melletti hízás, hideg intolerancia, csak hogy a leggyakoribbakat emlitsem.

A kivizsgálása elsőként orvosi fizikális vizsgálat, majd laborban hormonokat, antitesteket néznek. Ezután ha szükséges képalkotó vizsgálatok történnek vagy a pajzsmirigyből való mimtavétel.

2019. aug. 13. 12:28
 2/4 anonim ***** válasza:

én nagyon meghíztam, szőrösödés, mensi teljes hiánya, hideg lábak 27 fokig ...

de nekem van minden csomagban : IR, PCOS, Pajzsmirigy alulműködés , de kezelés hatására szépen fogyok és van mensim :)

De kezelés hatására szépen

2019. aug. 13. 23:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát leirom hogy miért gondolom hogy ez lehet:

A lábam télen nyáron jeges, mintha nem. Is lenne benne vér.

Allandoan álmos vagyok, sokszor fáj a fejem. Olyan érzesen van mintha egy nagy gumó lenne a torkomban. Hiába egészségesen etkezem, mozgok, tornazok, nem hogy fogyok hanem hizok van hogy heti több kilot is. A mensim 25 napra jön meg és olyan fájdalmas hogy sírok..

Ma megyek a beutalot kerni a hazi orvoshoz, és csak azzal lehet kérni időpontot. Én kész vagyok teljesen.

2019. aug. 14. 05:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát igen, én is magánvérvételre mentem inkább, aztán magánorvos, mert az SZTK-s mind szarra való... 5.6 TSH-ra legyintettek régen nekem ... az pedig bőven a ref. érték felett van...
2019. aug. 22. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!