Volt valakiknek hasonló esete bordával? Nem tudom mitévő legyek.
2 éve vettem észre a röntgenfelvételen, hogy a jobb oldali bordáimon, vagyis csak három bordámon meg van vastagodva az a rész, ahol kapcsolódik a borda a szegycsonthoz. Orvos azt mondta, hogy meszesedés lehet, nem kell vele foglalkozni. Aztán egy nap zsibbadt a jobb mellem, és a mellkasom a kulcscsontomig. Elkezdtem masszírozni, és arra lettem figyelmes hogy az egyik bordán van egy kinövés, kb olyan 1.5 cm átmérőjű dudor, nem egyenletes. Kis idő múlva a zsibbadás elmúlt és nem foglalkoztam vele. Most viszon huzamosabb ideje zsibbad ugyanaz a rész, meg fáj is néha. Kicsit nagyobb lett a dudor, hosszában nőtt, vagyis a jobb karom irányába terjedt. Már tükörben is észreveszem, bár másoknak nem feltűnő. De nőtt. És okoz kis kényelmetlenséget. Biztos vagyok benne, hogy az orvos megint a meszesedést mondja, és hogy nem kell bolygatni. De nem szeretnék naponta ezzel a diszkomforttal élni és várni, mikor múlik el.
Kicsit félek attól is, hogy nem meszesedés, hanem mondjuk rosszindulatú, vagy idővel azzá válhat.
Kicsit sok lett, de a lényeg. Volt e valakinek hasonló problémája? Ha meszesedés, akkor azzal lehet kezdeni valamit, vagy nem érdemes felvágatni magam miatta?
22/L.
Ha rosszindulatú valami lenne, akkor nem változna így. Egyébként azon a részen lehet meszesedés, nem múlik el, nem lesz kisebb, néha nagyobb lesz, inkább ízületi gyulladás.
Meszesedéssel nem lehet kezdeni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!