Hali. Tavaly augusztus végén kétoldali tüdőgyulladásos lettem 39fokos lázzal. Szerencsére időben észrevették, ezért gyógyszerrel könnyen meggyógyultam otthon. Viszont utána nemsokkal nyomásaim voltak a szegycsontomnál. Orvoshoz fordultam, aki megvizsgált, és azt mondta hogy ez reflux. Egész novembertől kb márciusig jártam oda, utána ennyi volt. Azóta új tünetek születtek. Egyre jobban nyom, ha felkelek egyből az vár hogy úgy nyom hogy majd megfulladok. Délután sokkal jobb a helyzet. Elég sokszor légszomjam van, a nyelvem elég sokszor fehér. egy két fogamon fehér foltok vannak, az egyik fogam pedig zománchiányos. A savam szokta marni a garatom körül. Köhögés, égető érzés nincs. Nos ezek a tüneteim, ezek mind refluxos tünetek, de én mindig azt hiszem hogy ez nem reflux. Mintha valami más gond lenne. Hozzátenném hogy laktózérzékeny vagyok. Sokszor gondolkoztam tükrözésen is. És amúgy a nyomás kb mindig van, nem evések után. Lehet hogy reflux, csak én nem tartom be annyira a refluxos diétát. Valakinek valami tipp?
2019. aug. 6. 14:52
1/1 anonim válasza:
Hat tüdőszűrésre barmikor elmehetsz arra nem kell annyit varni igaz valamennyit fizetni kell de akkor kiderül hogy esetleg maradt e valami lerakódás. Illetve megmondod az orvosnak is hogy röntgent szeretnél mivel nem múlik es hogy mar a mindennapi életedet megkeseríti. Ha egyértelműen kizárják azt hogy nem a tüdőgyulladásból maradt vissza akkor meg lehet próbálni egy gasztroenterológust. Illetve tartanod kellene a reflux diétát neten leírják. Szigorúan minden pontját a tüneteid csak akkor javulhatnak ha tenyleg reflux. Vannak rá gyógyszerek de igazából nekem refluxom van nem nagyon er a savcsökkentő semmit. A diétát kell szigorúan tartani. Ő tudja hogy kell e tükrözni vagy sem vagy eleg egy vérvétel mert nem latja olyan súlyosnak.
Tüneteket tekintve nagyon változatos. Nekem a reggeli köhögés az állandó gyomorégés és a gombócérzet a torokban. Nem tudom lehet ezt erzed gyomasnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!