Epekő mütét helyett, el lehet valahogy távolìtani az epeköveket?
Figyelt kérdés
Hasi ultrahang után pár kis epekövet találtak,a gasztroenterologus epekő műtétet is javasol a refluxomra,mert epekövek is okozhatják a refluxos panaszaim.2019. júl. 25. 19:57
21/33 A kérdező kommentje:
Y1980 valóban epekő mütétről kérdeztem,de elsősorban az érdekel,milyen egyéb alternatív lehetőségek vannak.A rejtett kancsalság arra jó példa,hogy sokszor vannak más lehetőségek is,ezért irtam.
2019. júl. 30. 10:46
22/33 anonim válasza:
Epehólyagot Európában mindenhol pontosan ugyanúgy operálnak és mindenhol javasolják a tünetmentes állapotban történő műtétet. A magyar orvosok is európai protokollok alapján dolgoznak, ami leírja mikor kell operálni. Egyébként kórházban egy ilyen műtéttel kettő-maximum három napot kell feküdni.
23/33 anonim válasza:
Ma voltam pont egy köves epehólyag műtéten, 7 éve ismert az epekövesség, a beteg nem óhajtott műtétet a tüneteket okozó kövei tudatában sem. Szeptikus lett, műtőben hozzáért a sebész az eszközzel és konkrétan mállott szét az epehólyag fala. Fel kellett tárni, sokkal nagyobb szenvedés vár a betegre így, mint hogyha időben meg lett volna operálva laparoszkóposan.
24/33 anonim válasza:
"Epehólyagot Európában mindenhol pontosan ugyanúgy operálnak és mindenhol javasolják a tünetmentes állapotban történő műtétet. "
Érdekes, Németországban eszébe sem jut egyetlen orvosnak sem tünetmentes epehólyagot eltávolítani, márcsak azért sem, mert ezt csonkításnak minösítik és akár az engedélyét is elveszítheti egy orvos, aki ilyet tesz!
25/33 A kérdező kommentje:
Nekem nem tünetmentes,ez okozhatja a refluxomat,nagyon rosszul alszom emiatt,a sokadik magyar gasztroenterológusnál végre ez is kiderült.De műteni nem szeretném,pláne a magyar egészségügyben!
2019. aug. 1. 21:36
26/33 anonim válasza:
24-es, szimplán úgy hazugság, ahogy van.
27/33 anonim válasza:
Megint egy csodajós, aki pontosan tudja, mi van Németországban, és nem hiszi el, amit az itt élök tudnak!
28/33 A kérdező kommentje:
"Ma voltam pont egy köves epehólyag műtéten, 7 éve ismert az epekövesség, a beteg nem óhajtott műtétet a tüneteket okozó kövei tudatában sem. " En majd hajlando leszek mutetre,ha a tuneteim nem javulnak,es a hasi UH tovabbra is epekoveket mutat.Jelenleg figyelem,hogy a tuneteimnel lesz-e javulás(eddig messze a krseruso a leghatekonyabb,a Rowanchol,Legalon vagy gyermekláncfű,máriatovis tea,vagy almaecet-olivaolaj-citromlé kevesbe hatekony.Van nemi javulas,de amiota a keseruso is bekerult a jatekba,amit gondolhattam volna,hiszen az Iberogastnal is a keseru tatarviragot ereztem hatekonynak.Csak hat a keseruso ize...lenyeg,hogy a mutetnel azert jobb.Most jon a fekete retek leve illetve Cholagol.
2019. aug. 3. 14:27
29/33 A kérdező kommentje:
Mélyebben,könyebben lélegzem,kevésbé van az állando hasi nyomás,hasi égés,tegnap a szeklettel kijott 1 kő,de még érzem.
2019. aug. 3. 14:52
30/33 anonim válasza:
Igazából ez a te dolgod. Csak nehogy szövődmény legyen a vége. Epekő ileustól kezdve lehet egy pár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!