Gyógyteától lehet hasmenésem, erős bélmozgásom?
Igen lehet. Sőt, valószínűleg amiatt van.
Amúgy egyáltalán nem egészséges, hogy ezeket fogyasztod ilyen mennyiségben! Bár a te gyomrod és bélrendszered fogja bánni, nem az enyém...
A gyógyteákat kúraszerűen szokták fogyasztani, hosszabb távon okozhatnak problémákat, pár kivétellel. A kamilláról az a hír járja, hogy "kiszárítja a beleket", nem tudom, igaz-e, de én sem innám hónapokig minden nap.
Olvass utána, melyik teát hány hétig javasolják fogyasztani, és milyen mennyiségben, milyen hosszú szünetet kell tartani két kúra között.
Lehet azt is csinálni, hogy 4-5 fajta gyógyteát váltogatsz, egyik nap ez, másik nap másik. De a kamillát és a borsmentát most hanyagold egy ideig. A hársfateáról olvastam, hogy azt nyugodtan lehet inni szünet nélkül is, és még élvezeti értéke is van.
Még annyi, hogy jobb frissen fogyasztani őket, tehát a reggel lefőzött tea estére már kb. semmit sem ér.
Korábban is írhattad volna...
A kamilláról azt olvastam, 3 hét után kell 1 hét szünetet tartani. A borsmenta elvileg napi szinten fogyasztható, de érzékeny egyéneknél előfordulhat gyomornyálkahártya-irritáció. A fodormenta kicsit enyhébb hatású.
Nálad a hasfájás már eleve lehet az emésztési és epeproblémáid miatt is. Ha úgy érzed, a gyógyteáktól (is) fáj a hasad, tarts egy kis szünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!