Nagyon-nagyon fáj a torkom. Mit csináljak? Valami házi módszer kellene.
Valószinű összeszedtél egy jókora torokgyulladást vagy ha megvannak a manduláid,az is lehet begyulladva.Látatlanban ki tudja.Csatolj képet a torkodról.Kerüld a hideg,csípős,szénsavas dolgokat és öblögesd a torkod langyos sós vízzel,naponta többször.Nézesd meg a gégészeten!
Nálam is gyakran van ilyesmi baj,érzékeny a torkom,mindentől begyullad.Ha érzem,hogy vmi nincs rendben,én már aznap megyek a gégészetre.
Patikában kapható strepsils cukorka vagy mebucain vagy tantumverde ezek közül kérdezd meg a patilust melyik a leg hatásosabb.
Vagy van glukosept oldat ebből vízbe kell cseppenteni és gargarizálni. Esetleg mézes pálinka. Nekem legutóbb a fekete bodza tea mulasztotta el a torokfájásomat, kandírozott gyömbér darabokat tettem bele és a végén megeszegettem. Dmben lejet kapni ezt a teát. Gyömbért meg a közértben hozzá. Ha még mézzel is megdobod tuti hatni fog. Lehet még próbálkozni ricola gyógynövényes cukorkákkal. Nyugdtan vegyél be fájfalomcsillapítót ha nagyon szenvedsz ha gyulladáscsökkentő is van benne az is segít.
Akkor irány a körzeti orvos.
Ha nem írod, hogy egyre rosszabb, azt mondtam volna, szedjél aszpirint. De most már úgy látom, valami erősebb gyógyszer kell.
Corsodyl, vagy Phlogosol oldattal való gargalizálás (rendesen hígítva!), napi 4-5x legalább. Segíthet még a meleg tengerisós víz is.
Házi módszer erre a tipikus erős paprika, méz, pálinka, fokhagyma. Pálinkával öblögetsz, majd egy kanál mézet lenyelsz és rá egy fél korty pálinka. Enni meg két gerezd fokhagyma, egy kis erős paprikával, mellé meg meleg tea.
Persze régebben a meleg mohás külső borogatás is segített "elvileg".
Persze célszerű azért háziorvoshoz fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!