Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Miből gyógyultál ki biztosan...

Miből gyógyultál ki biztosan csak homeopátiával?

Figyelt kérdés
Amikor semmi más nem lehetett csak a homeopátiás szer?
2018. jan. 14. 11:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
41%
Volt egy kis náthám pár hete, homeopátiás szerrel (sima, hatóanyag nélküli vízzel) kezeltem, elmúlt magától.
2018. jan. 14. 11:33
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

anyám szerint mindenből az gyógyított ki gyerekkoromban, pedig ő nem tudta, de sokszor be se szedtem, vagy ettem utána stb

mondtam már neki, de szerinte csak kitalálom mer a gyóccerlobbi

2018. jan. 14. 11:34
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Nem volt ilyen esetem, es mas ismerosomnek sem. 2x alkalmaztam probakeppen, de egyik esetben sem hatott, sot, az 1. esetben kezeletlenul maradt a baj, es meg sulyosabb is lett, 2. esetben pedig csak szimplan nem hatott. Nekem nem baj, ha vki hisz benne, en nem, ezert nem fogom alkalmazni sem soha tobbe. Viszont melyen elitelem, mikor az elvakultak kepesek meg rakgyogyitasra is ajanlgatni, „ gyogyszerlobbyt“ szidva, mikozben ok is csak a penz miatt aruljak...
2018. jan. 14. 11:42
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
Én csak személyreszabott homeopátiás szereket használok. Nálam hatásosak. A leglátványosabb volt az ekcémám gyógyulása.
2018. jan. 14. 12:24
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Nem akarlak megbántani, de a homeopátia bizonyítottan hatástalan. Ha valamivel szeretnéd kiegészíteni a gyógyszeres vagy egyéb kezelést, akkor inkább a természetgyógyászat más irányaiban keresgélj, pl. a gyógyteák, gyógyfürdők, masszázsok, stb. lehetnek ténylegesen jótékonyak. Persze ha nagyon hiszel a homeopátiában, lelkileg segíthet, de a rendes, orvos által előírt gyógykezelést nem szabad abbahagyni miatta.
2018. jan. 14. 13:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én hiszek a hatásmechanizmusában de sajnos nekem sem segített. Emésztési gondok, fertőzéses problémák. Persze lehet tényleg csak placebo és nálam is ezért nem jött be. De arra is gondoltam lehet igazán hatásos csak bizonyos típusú gondoknál lehet. Pl valaki írta ekcéma, nekem is van sajnos és egy rahedli mindenféle allergia. De már nem akarok időt és pénzt vesztegetni rá ezért kíváncsiskodom mi az amire sokaknál hat.
2018. jan. 14. 15:09
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Én elég sokat kísérleteztem homeopátiával és a tapasztalatom az, hogy 3 szer tudott segíteni maximálisan egyértelműen, de vagy 40 másik meg nem.

1. Arnica Montana

Ezzel próbáltam ki a homeopátiát. Elég régóta élek már ahhoz, hogy elég tapasztalatom legyen a testemről: hogyan zajlik nálam egy megfázás, hogyan gyógyul a gyomorrontás, meddig fáj egy ütés stb. Úgyhogy könnyű volt felismernem azt, hogy az Arnica montana drasztikusan hat, ha zúzódás bekövetkezésekor azonnal beveszem.

Sajnos az alkatom és az ereim együttesen idézik elő azt, hogy állandóan tele vagyok kék-zöld foltokkal. Korábban egy ilyen ütés gyógyulása így zajlott: ütést követően vörös, majd barna - kék - zöld - lila - ismét barna - elmúlik és ez az ütés nagyságától függően 3-8 hetes időtartam.

Korábban ajánlották ismerőseim, hogy tartsak magamnál egy ilyen Arnica tubust, de sokáig csak ignoráltam ezt, mert valljuk be, eléggé röhejesen hangzott az, hogy "szer balesetre"... :D De aztán vettem egyet, hogy legalább saját tapasztalatra hivatkozva tudjak hitelesen nyilatkozni arról, hogy hülyeség az egész. :D

Akkortájt jártam egy olyan táncos mozgásórára, ahol gyakran olyan feladatok voltak, hogy esni tanultunk, földön gurultunk stb., egy-egy ilyen óra után kiugró csontjaim körül tenyérnyi vörös foltok, melyek aztán a szokásos módon barnába, kékbe stb. váltottak és két hónap alatt mindjárt meg is szűntek. :) Egyszer egy ilyen óra után búsan nézegettem friss foltjaimat a tükörben, amikor eszembe jutott ez a cucc. Bevettem, aztán elfelejtettem a dolgot. Otthon zuhanyzáskor döbbentem meg azon, hogy egyetlen folt sem volt a testemen, mintha nem is mentem volna foglalkozásra aznap. Pedig igazából halványlila elképzelésem nem volt, miben nyilvánulhat meg egy "balesetre" való szer hatása, de az legutoljára jutott volna eszembe, ami végül történt.

Azután már sűrűbben eszembe jutott a fiola és egyre több megerősítő tapasztalatot szereztem. Pl. egyszer kötöm le a kerékpárt, de elszabadult a két kilós lánc a biztonsági lakattal a végén és lendületből bele a sípcsontomba. Rögtön megjelent előttem a Tejút, olyan brutál fájt, lekuporodtam a földre, fogtam a lábam és dőlt a könnyem, majd a sokktól remegve előtúrtam a szert, betoltam, tovább fogtam a lábam - ekkor egy 3 cm átmérőjű, minimum fél cm-re kiemelkedő kék kitüremkedés volt az ütés helyén - ez a 2+ hónapos fajta. Tíz percen belül azt vettem észre, hogy nem érzem már, felemeltem a tenyerem: egy 3 cm átmérőjű rózsaszín folt, ami még csak nem is nyomásérzékeny.

Volt egy durva munkahelyi balesetem is, amikor C200-ból egy óra alatt betoltam fél dobozt: a kisujjam felső percét találta el a kábeldobról sebesen letekeredő kábel nehéz fém csatlakozója. Szerencsére munkáskesztyű volt rajtam, de amikor lehúztam, az ujjperc már fekete volt, két helyen felhasadt és vérzett. Normálisan ilyenkor fekete is marad, sőt még feketébb lesz, majd a köröm idővel leesik stb. - ismerjük ezt. Ehelyett az történt, hogy a szer pár percig ki tudta oltani a fájdalmat, amikor újra érezni kezdtem, megint beszedtem egy adaggal. Egy óra múlva az ötperces bevételek elkezdtek megnyúlni, 15-20-30 percig bírta már fájdalom nélkül, idővel visszaálltam dolgozni, kesztyű ismét fel, legközelebb este húztam le, ekkor már órák is elteltek anélkül, hogy visszatért volna a fájdalom, az ujjam pedig úgy nézett ki, mintha a baleset legalább egy hónapja történt volna: a felső ujjperc éppen csak halványszürke volt. Az eset durvaságát mondjuk azért szemlélteti, hogy még vagy egy hónapig ha nem is fájdalmat, de az ujjperc erős bizsergését, zsibbadását olykor éreztem.

Ma már balesetnél az első, hogy dobom be a szert, az elmúlt években a töredékére csökkentek a foltjaim, akkor alakul már csak ki ilyen, ha nem sikerül kb. 5 percen belül betolni az első adagot vagy nem elég erős a "potenciál".

Engem aztán ugyan nem érdekel, ha ez placebo! A lényeg, hogy egy csomó fájdalomtól megszabadít és már nem vagyok olyan foltos állandóan, mint egy leopárd.

2. Euspongia officinalis

Az árnikás tapasztalatom után kísérletezgettem azzal, hogy pl. megfázásnál a tüneteim alapján megpróbáltam belőni szert és kipróbáltam működik-e. Nem jártam sikerrel. Egy megfázásomnál így jutottam hozzá az említett szerhez, ami persze nem működött.

Hónapokkal később ismét elkapott valami, egy éjjel brutálisan köhögtem, levegőt nem bírtam venni, annyira. Elkezdtem kétségbeesetten keresni valamit az éjjeliszekrényben, hátha találok torok gyógyszert, szopogatótablettát, bármit, ami csillapíthatná a fojtogató száraz köhögést. Nem találtam. Az egyetlen, ami a kezem ügyébe került, a már korábban is hatástalannak bizonyult Euspongia officinalis, amiről már egyébként nem is emlékeztem, hogy eredetileg mire vettem. Hát mindegy, gondoltam, cukorgolyócskák ezek is, az is valami, nyálat termel, nedvesít, enyhítheti a köhögést - elszopogattam párat, mire az órák óta tartó fuldoklást mintha elvágták volna. Persze ezt én még legalább fél órán keresztül nem hittem el, hiszen a hatást a cukorkának tulajdonítottam, nyugtalanul vártam tehát az újabb köhögőroham visszatértét, ami nem jött. Egyetlen köhögés nélkül aludtam át az éjszakát. Másnap megnéztem az interneten mire is jó pontosan ez a szer - abrakadabra - pont erre.

3. Delphinium staphisagria

Ebben az esetben nem volt igazán saját tapasztalatom azt illetően, hogy hogyan zajlik az esemény a szer nélkül. Sose vágtak még le rólam anyajegyet, most viszont erre készültem, amikor megkérdeztem egy homeopata szakit, hogy vajon az árnika hatásos lehet-e a vérzéscsillapításban, sebgyógyításban, mire ő azt mondta, hogy a Staphisagria a "vágott sebek" szere. (Aha - egy hajszállal sem röhejesebb a "szer balesetre" történetnél...) :D Mindenesetre az előírások szerint beszedtem a szert a műtét előtt és után, aztán ennyi. Két hét múlva megyek vissza varratszedésre, a sebész leveszi a kötést és nem érti, hogyan lehet "ennyire begyógyulva". Egy év múlva az összevarrt vágást úgy lehet megtalálni, ha tudjuk mit és hol keresünk.

Ez tehát az a három szer, ami nekem működött, a többi meg - akár én próbáltam ki saját szakállra, akár valamire ajánlották - nem működött. Még olyan általános szerek sem, hogy Belladonna fejfájásra - hát nekem nem redukált rajta semmit.

2018. jan. 15. 02:50
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi, pont ilyen konkrét tapasztalatokra gondoltam .
2018. jan. 15. 08:33
 9/12 anonim ***** válasza:
51%

Az Oscillo Coccinum nagyon működik

A Phönix méregtelenítő is.

És még van néhány hatásos virágkivonat ami homeopátiás hatás elven müxik de nem igazán homeopátia.

A többi nálam teljességgel hatástalan volt.

2018. jan. 21. 22:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szénanáthám van tavasz közepétől nyár közepéig, ha nem szedek semmit, akkor állandóan folyik az orrom, kapar és fáj az orrüregem, be is dagad kicsit a torkom, fáj a beszéd meg hasonlók.

Nos, én a Histaminum és a Pollen-t szedem reggel-este tavasz vége óta, mert elkezdett egyre elviselhetetlenebb lenni az allergia, és egy enyhébb orrfolyáson kívül semmi bajom azóta. Ha véletlen kihagyom, akkor a következő szedési időpontra már kezdem érezni, hogy jön vissza.

Kigyógyulni nem gyógyultam, hisz allergia, de teljesen jól tudom vele kezelni... :D

Szedtem Allegrát, használtam orrpsray-t (amit muszáj voltam pár óránként, hogy tartson a hatása), de ezzel a két homeopátiás gyógyszerrel teljesen ki tudom váltani, pont ugyanazt a hatást érem el.

Természetesen ha valami komolyabb bajom volt eddig is, akkor rendes gyógyszert szedtem, de ilyen mezei megfázásra, enyhe hőemelkedésre meg ilyeneket világéletemben homeopátiát kaptam.

Én azért támogatom, mert páromat kiskorában agyonnyomatták mindenféle gyógyszerrel az allergiája miatt, és állítása szerint azóta elég szar is neki az immunrendszere, míg nekem az évi egyszeri megfázáson kívül más bajom nem szokott lenni.

2018. jún. 4. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!