Mennyire igaz az, hogy az orvosok maguk részére többnyire visszautasítják a kemoterápiát?
ma 18:11
Pontosan így tapasztaltam én is, csak lehet rosszul fogalmaztam. Az orvosokat köti a protokoll, tudom, nem is mondhat mást, mint amit "kell". És éppen ehhez képest hallani azt, hogy ők maguk számára ettől eltérnek, ami eléggé érdekes.
Valamint azt is hallottam, hogy az olyanokat mint pl. a nagy dózisú vénás C vitamin, meg hasonló "eretnekségek" időről időre beadogatják maguknak sőt a nővérek is!
Csak arra lennék kíváncsi akiknek esetleg van ismerősük alá tudja e így legalább névtelenül támasztani az ilyesmiket.
Emlőrákkal kapcsolatban tudok nyilatkozni.
Nem azt tapasztalom, amit mondasz.
Emlőrákban megbetegedett kolléganőim felvették a kemoterápiát, köszönik, jól vannak.
Szigorú szakmai szempontok alapján egy onkoteam dönt a terápia szükségességéről a páciens és a tumor összes paraméterének ismeretében.
Lehet, hogy más tumoroknál más a helyzet.
Olyan nőkről beszélek, akik kb diónyi csomóval jelentkeztek vizsgálatra, uhval lehetett hónalji nyirokcsomó áttétet látni.
A citológiával igazolt nyirokcsomó áttét és a tumor patológiai jellemzői miatt kaptak kemót. Nem haldokoltak, saját lábon jöttek be.
A haldoklónak nem adnak kemót, nem bírná el a szervezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!