Orrsövényferdülést lehet-e időlegesen az orr valamely területére ható újjal történő nyomásgyakorlással enyhíteni?
Nekem 10 éve műtötték meg orrsövényferdülés miatt az orrom. Nem altatásban csinálták, aminek különösen örültem, de kaptam orvosi koktélt ami rendesen elbódított, persze érzéstelenítőt, és nekem nem fájt olyan durván, nem kell a neten elolvasni azt a sok ijesztő cikket, milyen fájdalamas stb.. Műtét után másnap reggel, 6kor mikor kihúzták a tampont az orromból egyáltalán nem vérzett, és nem is volt kellemetlen, inkább következő 1-2 nap éjszaka volt nehezebb, a sebek megduzzadtak az orromban, nem kaptam akkor levegőt, de az a pár nap is kibírható volt. Utána minden szebb, jobb és könnyebb lett. Gondolj csak erre, végre normálisan,újra könnyen tudnál lélegezni. Dönthetsz, vagy kibírsz max 3 nap szenvedést vagy ilyen orral leélsz egy életet? Ha van TB-éd, szerintem egy nagyobb városban is megcsinálják ingyen műtétet.
Válaszolva a kérdéseidre, ha megpróbálod ugye nyomogatni az orrod, picit kidugulhat, de utána még jobban bedugul, ezzel előrébb nem vagy. A szemüveg nem okozz ilyen problémát, az orrnyergeden van a szemüveg, ami egy csontos rész, az nem gátolhatja a levegő áramlást. A 3. kérdéseden csak csodálkozni tudok, ezt hogyan találtad ki? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!