Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Kinek mi a véleménye a Boiron...

Kinek mi a véleménye a Boiron bogyókról? Használ egyáltalán valamit? Nemcsak egyfajta placebó szer?

Figyelt kérdés
2017. jún. 2. 04:55
 1/7 A kérdező kommentje:
Azokról a homeopátiás szopogatós mono-tablettákról beszélek. Én addig nemigazán tudom elhinni azt hogy ezek képesek volnának segíteni, amíg kézzel fogható bizonyítékot nem kapok. Sajnos a neten alig találni a leírásokon kívül valamit. Emellett nekem 4 hétig kellene szednem ezeket, azaz 4 héten keresztül heti többezer forintot kéne rá elköltsek. Csupán tudni szeretném, hogy megéri-e vagy az egész csak pénzkidobás?
2017. jún. 2. 05:24
 2/7 A kérdező kommentje:

A kérdésem már tárgytalan. Időközben rájöttem hogy a homeopátia valójában az évezred átverése. Én pedig (sok másik emberrel egyetemben) jól bedőltem neki. Ennyi erőből cukordrazsét is vásárolhattam volna a sarki boltban:

[link]

Kb. ugyanott lennék (ill. anyagilag jóval beljebb). Hatóanyag kb. ugyanaz (szacharóz - répacukor). Így jár az, aki hisz a kuruzslóknak.

2017. jún. 2. 22:48
 3/7 anonim válasza:
35%
Mindenki mindenre különbözőképpen reagál... Az Oscillococcinum pl. kiváló szer. Igaz pontosan be kell tartani az alkalmazási előírásokat. Ebben az esetben mind megelőzésre, mind gyógyításra működik. Ha mégsem, akkor benned van a hiba :), próbálj mást...
2017. jún. 5. 08:45
 4/7 Geri800 válasza:
31%

A homeopátiás szerekben nincs semmi gyógyerő.

Csak akkor hatnak, ha hiszel bennük, és előtte mondjuk háromszor DE csak a háromszor megrázod.

Hülyeség. Ezekkel az "univerzális" szerekkel akarjak az emberiséget egyre inkább a misztikus, természetfeletti erők irányába terelni-lökdösni. Hogy szokjuk.

Örülök, hogy magadtól is rájöttél ennek a veszélyére, remélem sokan fogják még ezt felismerni! :)

2017. jún. 6. 08:22
 5/7 anonim ***** válasza:
62%

Szerte a világban többen használják a homeopátiás készítményeket, mint a modern orvoslás készítményeit. Indiában az orvosegyetemi képzés része, és a betegek választhatnak, hogy a homeopátiás vagy az allopátiás gyógyítást választják. A homeopátiát sokan igazából nem értik, de a nagy gyógyszergyárak tudatosan is lejáratják.

A Boiron francia cég termékeit viszont nem tartom sokra, a német és osztrák készítmények jobbak. Az angol királyi családnak homeopata orvosa van, és elég hosszan éldegélnek...:-D

2017. jún. 7. 17:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Így van mint az előttem szóló leírta az angol királyi családnak is homeopata orvosa van, gyakorlatilag rengeteg milliárdost ők gyógyitanak. Fontos, a boltban általános cuccokat kap az ember, ezért nem mindig müködik, de az igazi homeopatikus személyre szolóan késziti el a terméket, az az igazi. Nekem is volt ilyen ismerösöm, az ország legjobbja volt ezen a téren.

Kis adalék, hogy az 50-es évekig Magyarország homeopatikus nagyhatalom volt europában.

A működését tekintve talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy hasonlot a hasonlóval gyógyit. Tehát mondjuk vegyünk egy zavaró hangot (rezgést), ha azt egy ugyan olyan de vele ellenfázisban lévő hanggal ütköztetjük akkor kioltják egymást.

2017. jún. 9. 08:12
 7/7 anonim válasza:

Én bevallom nem néztem utána, miféle ember az angol királyi család orvosa, de őszintén nem is érdekel. Attól még hogy " nagy emberek " homeopátiás szerekkel élnek, ezeknek úgyanúgy nincs jelentős hatásuk. Placebonak király, de ahhoz kissé drága.

Itt Európában ezt a németek erőltetik mert nekik hatalmas pénz van benne.

2017. jún. 15. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!