Kinek mi a véleménye a Boiron bogyókról? Használ egyáltalán valamit? Nemcsak egyfajta placebó szer?
A kérdésem már tárgytalan. Időközben rájöttem hogy a homeopátia valójában az évezred átverése. Én pedig (sok másik emberrel egyetemben) jól bedőltem neki. Ennyi erőből cukordrazsét is vásárolhattam volna a sarki boltban:
Kb. ugyanott lennék (ill. anyagilag jóval beljebb). Hatóanyag kb. ugyanaz (szacharóz - répacukor). Így jár az, aki hisz a kuruzslóknak.
A homeopátiás szerekben nincs semmi gyógyerő.
Csak akkor hatnak, ha hiszel bennük, és előtte mondjuk háromszor DE csak a háromszor megrázod.
Hülyeség. Ezekkel az "univerzális" szerekkel akarjak az emberiséget egyre inkább a misztikus, természetfeletti erők irányába terelni-lökdösni. Hogy szokjuk.
Örülök, hogy magadtól is rájöttél ennek a veszélyére, remélem sokan fogják még ezt felismerni! :)
Szerte a világban többen használják a homeopátiás készítményeket, mint a modern orvoslás készítményeit. Indiában az orvosegyetemi képzés része, és a betegek választhatnak, hogy a homeopátiás vagy az allopátiás gyógyítást választják. A homeopátiát sokan igazából nem értik, de a nagy gyógyszergyárak tudatosan is lejáratják.
A Boiron francia cég termékeit viszont nem tartom sokra, a német és osztrák készítmények jobbak. Az angol királyi családnak homeopata orvosa van, és elég hosszan éldegélnek...:-D
Így van mint az előttem szóló leírta az angol királyi családnak is homeopata orvosa van, gyakorlatilag rengeteg milliárdost ők gyógyitanak. Fontos, a boltban általános cuccokat kap az ember, ezért nem mindig müködik, de az igazi homeopatikus személyre szolóan késziti el a terméket, az az igazi. Nekem is volt ilyen ismerösöm, az ország legjobbja volt ezen a téren.
Kis adalék, hogy az 50-es évekig Magyarország homeopatikus nagyhatalom volt europában.
A működését tekintve talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy hasonlot a hasonlóval gyógyit. Tehát mondjuk vegyünk egy zavaró hangot (rezgést), ha azt egy ugyan olyan de vele ellenfázisban lévő hanggal ütköztetjük akkor kioltják egymást.
Én bevallom nem néztem utána, miféle ember az angol királyi család orvosa, de őszintén nem is érdekel. Attól még hogy " nagy emberek " homeopátiás szerekkel élnek, ezeknek úgyanúgy nincs jelentős hatásuk. Placebonak király, de ahhoz kissé drága.
Itt Európában ezt a németek erőltetik mert nekik hatalmas pénz van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!