Ha teljesen tönkrement az egész agyam a depressziótól meg a sok gépezéstől mivel tudnám javítani?
Én: 6-8 óra alvás, 6 óra munka, bevásárlás, hivatalos ügyek elintézése, torna, itthoni teendők (mosás, teregetés, főzés, mosogatás, rendrakás, gyerekek terelgetése, fürdetés, meseolvasás, öltöztetés), fürdés-tisztálkodás, tévénézés helyett netezés, olvasás. Hétvégén takarítás, gyerekekkel programok, barátok meglátogatása vagy vendégül látása, nagyszülők meglátogatása, ruhajavítás-varrás, tavasztól őszig ha jó idő van, kertészkedés. Sosem unatkozok, ha lenne több szabadidőm a család mellett, többet sportolnék vagy jógáznék, többet találkoznék a távolabb élő barátaimmal, elmennék moziba vagy koncertekre, uszodába, itthon rajzolnék (régi hobbim), kézimunkáznék, csinosítanám a lakást, és még ezer ötletem lenne.
A legtöbb ember életében az iskola/tanulás vagy a munka és a család adja a keretet, ettől lesz hasznos és aktív az életünk.
A depressziód meg pl. azért lehet, mert nem figyelsz oda az egészségedre, táplálkozásodra, nem mozogsz, csak ülsz egy helyben a sötétben és sosem mész ki a napra. Persze lehet, hogy tévedek, de ha eltaláltam, akkor szedd össze magad és csinálj végre valami hasznosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!