Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Hogyan készítsem el pontosan...

Hogyan készítsem el pontosan a kristálygomba italt?

Figyelt kérdés
Úgy értem h pl fórumokon azt olvastam h 6 evőskanálnyi k. gomba kell 2 liter vízhez 6 szem mazsola és cukor? nekem kb két literes üvegem most feléig van k. gombával- akkor hamarabb elkészül? vagy mindenképp kell várni 2-3 napot?
2010. ápr. 19. 14:24
 1/3 anonim ***** válasza:

az arányokat be kell tartani. amennyiszer nagyobb a gombaadag, annyiszor kell növelni a hozzávalók adagját is. 6 ek gombához 2 l víz, 6 db mazsola, 10-15 dkg cukor, fél citrom. 2-3 napig állni hagyni, aztán leszűrni, a citrom levét belenyomni, a leszürt gombákat langyos vízzel átmosni, előkészíteni újra. attól, h nagyobb a gomba mennyisége de a víz mennyisége ugyanúgy 2 l , nem fog hamarabb kész lenni, és nem is ugyan az a hatása.

ha túl sok van, inkább adj másoknak is belőle, a használati útmutatóval együtt.

2010. ápr. 19. 14:35
 2/3 anonim ***** válasza:

• Elkészítése (2 literhez):

Széles szájú nem fém zárható edényt, vagy üveget használjunk.

6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosunk,

10-15 dkg cukrot ízlés szerint,

1 db száraz fügét, vagy 5-6 szem mazsolát és fél jól megmosott citromot teszünk bele.

2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.

Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen. A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent megadott módon újra felhasználjuk.

ezt még mellékelem.

2010. ápr. 19. 14:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 23. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!