Hogyan készítsem el pontosan a kristálygomba italt?
az arányokat be kell tartani. amennyiszer nagyobb a gombaadag, annyiszor kell növelni a hozzávalók adagját is. 6 ek gombához 2 l víz, 6 db mazsola, 10-15 dkg cukor, fél citrom. 2-3 napig állni hagyni, aztán leszűrni, a citrom levét belenyomni, a leszürt gombákat langyos vízzel átmosni, előkészíteni újra. attól, h nagyobb a gomba mennyisége de a víz mennyisége ugyanúgy 2 l , nem fog hamarabb kész lenni, és nem is ugyan az a hatása.
ha túl sok van, inkább adj másoknak is belőle, a használati útmutatóval együtt.
• Elkészítése (2 literhez):
Széles szájú nem fém zárható edényt, vagy üveget használjunk.
6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosunk,
10-15 dkg cukrot ízlés szerint,
1 db száraz fügét, vagy 5-6 szem mazsolát és fél jól megmosott citromot teszünk bele.
2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen. A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent megadott módon újra felhasználjuk.
ezt még mellékelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!