Perui kovaföldet fogyasztott már valaki? Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
#13 Neked is köszönöm a hozzászólásodat, kedves vagy!
Igazából nekem leginkább bélrendszeri problémák megelőzése-elkerülése végett lenne "hasznos" a kovaföld. Hát nem tudom. Ittam bő 1.5-2 hónapig (tudom ez igen kevés idő ) a változás amit észleltem magamon, hogy a székletem kemény lett.
Jelenleg inkább áttértem a Schüssler-féle sókra. Aztán majd "kísérletezgetek" melyik válik be jobban!
A Schüssler-só a másik nagy átverés. Homeopátiás vackok (azaz pontosan 0 hatóanyag van benne). Ráadásul olyan ökörségeket állít, hogy ha egy valamire való orvosnak elmeséled, beleőszül. Pl Schüssler hivatalos honlapja arzén-tartalmú sót (szintén homeopátiás) ajánl nehézfémmérgezésre.
Én azt mondom, ha valami egészségügyi bajod van, menj el orvoshoz.
#11-es voltam.
#15 Úgy néz ki elég szépen "belefutok" ezekbe a nagy átverésekbe! Orvosi kezelés alatt állok ( Crohn krónikus bélgyulladás ).
Tudod, amikor az ember beteg és egy ilyen súlyos betegséggel van megáldva, a gyógyulása érdekében megpróbál minden féle "csodaszert" (!)
Úgy vagyok vele,hogy ártalmasabb, már semmi nem lehet számomra, mint az a rengeteg szteroid (Medrol ), amit legutóbb belém erőltettek.
Mindenesetre köszönöm ismét a hozzászólásodat!
Rath intézet kutatásai szerintem figyelmet érdemelnek a betegségedre is, a szervezet immunrendszerének erősítésére helyezik a hangsúlyt.
vitaminok és mikrotápanyagok együtthatása stb. ( Pl.: Himalája só tartalmazza az élethez szükséges összes nyomelemet)
https://www.youtube.com/watch?v=9ro0jfpBPp8
„A vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és más mikrotápanyagok a természetben soha nem fordulnak elő önmagukban. Sejtjeinkben hálózatot alkotnak és hatásukat is együttesen, egymást erősítve fejtik ki. Ebből következik, hogy az egyes mikrotápanyagok optimális hatása a hálózat többi elemének meglététől függ. Hatásukat csak együttesen tudják teljesen kifejteni."
2013-ban lett diagnosztizálva nálam a bélbetegség. Akkor Pancotilis ulcerosa ( teljes vastagbelet érintő fekélyes bélgyulladás ) volt a diagnózis.
Mellé párosult vashiányos vérszegénység összesen kaptam 2 x 2E vért, kiegészítésképpen vasinfúziókat.
Viszonylag hamar fel is épültem. Szteroidra sem volt szükség nagy mennyiségben, és hosszan alkalmazva. Akkor enyhe arcpuffadással megúsztam.
Múlt év őszén vissza estem, addig tartott a tünetmentes állapot. Nem is értem a miértjét, egyből nagy dózisban nyomták belém a szteroidot 64 mg szájon át. Mivel heteken belül javulás nem jelentkezett bekerültem ismét a kórházba, az adagot megemelték napi 100 mg-ra. Ugyan úgy szájon át reggel 64 mg és este a többi, végbélen keresztül kamillás oldatban feloldva. (már amikor bent bírtam tartani). Ekkor egy kezelőorvos váltáson is túl estem ( kényszerből ), az új doki új diagnózist állított fel. Crohn beteg ! Mindenféle komolyabb vizsgálat nélkül. Akkor,abban a gyulladt állapotban megtagadtam a tükrözést. Végül, ha nehezen is,de helyre jöttem. ( Igaz a kórházból úgy jöttem haza ,hogy aznap is egész nap vérfosásom volt! ). Rengeteg szteroidtól felugrott rám 20 kiló, és rájöttem magától ez nem fog lemenni! Tornázom, ha kell napi kétszer / 30 perc ugrókötelezés + este laza 40 perces szobabringa /. Elég szépen apadok, de van még mit ledolgozni, hogy ismét 58 kg legyek.
Hónapokkal ezelőtt a hajam elkezdett kórosan hullani, amire a dokim felírt egy közönséges vastablettát ami persze, hogy nem segített. Erre szedem most a 3 Ferro-t. Hajam elég szépen megritkult. Panaszkodhatok bármennyire, látszólag a dokit nem érdekli. Lehet úgy van vele, ha már ő is kopasz, majd belenyugszom én is... :-)
De ! Pár héttel ezelőtt ismét vérezni kezdtem. Abban az intézményben, ahol kezelésekre járok, már nem biztosított altatásban végezni a tükrözést. Elmentem egy másik intézménybe, ahol megcsinálták. Felkerestem egy másik orvost szerettem volna annak is a véleményét kikérdezni, aki egyben sebész is. Azt mondta voltaképpen teljesen mindegy milyen néven szerepel a bélbetegségem (crohn vagy colitisz), mert a kettő szinte egy és ugyan az! És, ha majd műtétre kerül a sor, akkor ő fog megoperálni ő fogja kivenni a vastagbelemet. Nagy elkerekedett szemekkel néztem rá, ennek meg mi baja van nem voltam még műtve egyáltalán nem is vagyok olyan állapotban stb. Kétségbeesésemben patakokban kezdetek folyni a könnyeim. Mondtam neki nekem műtétem soha nem lesz,mert előbb ugrok a vonat alá. Én sztómával nem tudnék élni, nekem ne is próbálja bizonygatni az ellenkezőjét stb.
Végül a tükrözést nem ő végezte. Végbél egy része van fekélyes gyulladás alatt. Szerencsére fellángolás és fájdalmak azóta sem jelentkeztek!
Kezelőorvosom nem tud arról, hogy ismét tüneteim vannak és, hogy máshol végeztettem el a vizsgálatot. Napokon belül úgyis jelentkeznem kell kontrollra, akkor majd személyesen elmesélek neki mindent. Gondolom örülni nem fog. Számomra nem is ez a lényeg. Hanem, hogy nem szeretném azt,hogy ismét tele nyomjanak szteroiddal stb. Jelenlegi napi gyógyszer adagom imuran 3x1 azaz 150 mg. Napi 1 granulatum pentasa.
Keresem kutatom, hogyan úszhatnám meg ezt az egész borzalmat gyógyszerek nélkül és, hogy végre kigyógyuljak ebből az egészből!
Bocsi, hogy ez a levél hosszúra sikeredett! Nem szeretnélek privátban terhelni, de nem szerettem volna mindezt nyilvánosan kiírni. Nem szeretnélek az én problémámmal terhelni! Csak megörültem a hozzászólásaidnak az utóbbinál, már el is pityeredtem mivel felcsillant a remény, hogy talán mégis van kiút ebből a pokolból és, hogy így ismeretlenül is segítesz nekem!
Nagyon jól esett!
Hálás köszönettel!
Andi
35
Én úgy gondolom, ez a régi, de hiteles (orvos általi) leírás magáért beszél: [link]
Így mindenképp megér egy próbát a perui kovaföld kipróbálása, persze nem csak 1 hónapig kell szedni, az nagyon rövid idő, általában min. 2-4 hónap, mire valamilyen pozitív hatás mutatkozik a természetes gyógymódok alkalmazásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!