Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Perui kovaföldet fogyasztott...

Perui kovaföldet fogyasztott már valaki? Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 8. 16:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
12%
A kovaföld pontosan ugyan azt a hatást váltja ki, mint az aktív szén (más nevén: szén tabletta vagy orvosi szén), és nem többet. Vizet, és a belekből még fel nem szívódott salakanyagokat köt meg, mert nagy a fajlagos felülete. Nem növeszt hajat vagy körmöket, nem fogyaszt és nem gyógyít rákot, nem energizál, nem "segít életerőt felvenni" és még véletlenül sem lúgosít. Ezek tévhitek, amik bár nagyon jól hangzanak, nincs valóságalapjuk. A kovaföld gyakorlatilag méregdrága hasfogó.
2016. ápr. 28. 21:41
 12/24 A kérdező kommentje:
11#11 Köszönöm a hozzászólásodat! Magyarul szólva nagy átvágás az egész cucc? Ezen most nem kicsit meglepődtem!
2016. máj. 1. 16:14
 13/24 anonim ***** válasza:
Ami a igazi kovafölddel kapcsolatos: tartalmazza a szilícium olyan formáját, amelyet az emberi szervezet tud hasznosítani. Ami rugalmas, az érrendszer a gége a tüdő sok szilíciumoz tartalmaz. Én ebből a szempontból próbáltam megközelíteni a kérdését, de itt a bélrendszer problémái kerültek előtérbe, ami lehet jótékony is, de ezt nem ismerem.
2016. jún. 6. 13:28
 14/24 A kérdező kommentje:

#13 Neked is köszönöm a hozzászólásodat, kedves vagy!

Igazából nekem leginkább bélrendszeri problémák megelőzése-elkerülése végett lenne "hasznos" a kovaföld. Hát nem tudom. Ittam bő 1.5-2 hónapig (tudom ez igen kevés idő ) a változás amit észleltem magamon, hogy a székletem kemény lett.

Jelenleg inkább áttértem a Schüssler-féle sókra. Aztán majd "kísérletezgetek" melyik válik be jobban!

2016. jún. 8. 20:22
 15/24 anonim ***** válasza:
19%

A Schüssler-só a másik nagy átverés. Homeopátiás vackok (azaz pontosan 0 hatóanyag van benne). Ráadásul olyan ökörségeket állít, hogy ha egy valamire való orvosnak elmeséled, beleőszül. Pl Schüssler hivatalos honlapja arzén-tartalmú sót (szintén homeopátiás) ajánl nehézfémmérgezésre.

Én azt mondom, ha valami egészségügyi bajod van, menj el orvoshoz.

#11-es voltam.

2016. jún. 13. 10:45
 16/24 A kérdező kommentje:

#15 Úgy néz ki elég szépen "belefutok" ezekbe a nagy átverésekbe! Orvosi kezelés alatt állok ( Crohn krónikus bélgyulladás ).

Tudod, amikor az ember beteg és egy ilyen súlyos betegséggel van megáldva, a gyógyulása érdekében megpróbál minden féle "csodaszert" (!)

Úgy vagyok vele,hogy ártalmasabb, már semmi nem lehet számomra, mint az a rengeteg szteroid (Medrol ), amit legutóbb belém erőltettek.

Mindenesetre köszönöm ismét a hozzászólásodat!

2016. jún. 13. 18:24
 17/24 anonim ***** válasza:

Rath intézet kutatásai szerintem figyelmet érdemelnek a betegségedre is, a szervezet immunrendszerének erősítésére helyezik a hangsúlyt.

vitaminok és mikrotápanyagok együtthatása stb. ( Pl.: Himalája só tartalmazza az élethez szükséges összes nyomelemet)

https://www.youtube.com/watch?v=9ro0jfpBPp8

[link]

„A vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és más mikrotápanyagok a természetben soha nem fordulnak elő önmagukban. Sejtjeinkben hálózatot alkotnak és hatásukat is együttesen, egymást erősítve fejtik ki. Ebből következik, hogy az egyes mikrotápanyagok optimális hatása a hálózat többi elemének meglététől függ. Hatásukat csak együttesen tudják teljesen kifejteni."

2016. jún. 14. 22:19
 18/24 A kérdező kommentje:

2013-ban lett diagnosztizálva nálam a bélbetegség. Akkor Pancotilis ulcerosa ( teljes vastagbelet érintő fekélyes bélgyulladás ) volt a diagnózis.

Mellé párosult vashiányos vérszegénység összesen kaptam 2 x 2E vért, kiegészítésképpen vasinfúziókat.

Viszonylag hamar fel is épültem. Szteroidra sem volt szükség nagy mennyiségben, és hosszan alkalmazva. Akkor enyhe arcpuffadással megúsztam.

Múlt év őszén vissza estem, addig tartott a tünetmentes állapot. Nem is értem a miértjét, egyből nagy dózisban nyomták belém a szteroidot 64 mg szájon át. Mivel heteken belül javulás nem jelentkezett bekerültem ismét a kórházba, az adagot megemelték napi 100 mg-ra. Ugyan úgy szájon át reggel 64 mg és este a többi, végbélen keresztül kamillás oldatban feloldva. (már amikor bent bírtam tartani). Ekkor egy kezelőorvos váltáson is túl estem ( kényszerből ), az új doki új diagnózist állított fel. Crohn beteg ! Mindenféle komolyabb vizsgálat nélkül. Akkor,abban a gyulladt állapotban megtagadtam a tükrözést. Végül, ha nehezen is,de helyre jöttem. ( Igaz a kórházból úgy jöttem haza ,hogy aznap is egész nap vérfosásom volt! ). Rengeteg szteroidtól felugrott rám 20 kiló, és rájöttem magától ez nem fog lemenni! Tornázom, ha kell napi kétszer / 30 perc ugrókötelezés + este laza 40 perces szobabringa /. Elég szépen apadok, de van még mit ledolgozni, hogy ismét 58 kg legyek.

Hónapokkal ezelőtt a hajam elkezdett kórosan hullani, amire a dokim felírt egy közönséges vastablettát ami persze, hogy nem segített. Erre szedem most a 3 Ferro-t. Hajam elég szépen megritkult. Panaszkodhatok bármennyire, látszólag a dokit nem érdekli. Lehet úgy van vele, ha már ő is kopasz, majd belenyugszom én is... :-)

De ! Pár héttel ezelőtt ismét vérezni kezdtem. Abban az intézményben, ahol kezelésekre járok, már nem biztosított altatásban végezni a tükrözést. Elmentem egy másik intézménybe, ahol megcsinálták. Felkerestem egy másik orvost szerettem volna annak is a véleményét kikérdezni, aki egyben sebész is. Azt mondta voltaképpen teljesen mindegy milyen néven szerepel a bélbetegségem (crohn vagy colitisz), mert a kettő szinte egy és ugyan az! És, ha majd műtétre kerül a sor, akkor ő fog megoperálni ő fogja kivenni a vastagbelemet. Nagy elkerekedett szemekkel néztem rá, ennek meg mi baja van nem voltam még műtve egyáltalán nem is vagyok olyan állapotban stb. Kétségbeesésemben patakokban kezdetek folyni a könnyeim. Mondtam neki nekem műtétem soha nem lesz,mert előbb ugrok a vonat alá. Én sztómával nem tudnék élni, nekem ne is próbálja bizonygatni az ellenkezőjét stb.

Végül a tükrözést nem ő végezte. Végbél egy része van fekélyes gyulladás alatt. Szerencsére fellángolás és fájdalmak azóta sem jelentkeztek!

Kezelőorvosom nem tud arról, hogy ismét tüneteim vannak és, hogy máshol végeztettem el a vizsgálatot. Napokon belül úgyis jelentkeznem kell kontrollra, akkor majd személyesen elmesélek neki mindent. Gondolom örülni nem fog. Számomra nem is ez a lényeg. Hanem, hogy nem szeretném azt,hogy ismét tele nyomjanak szteroiddal stb. Jelenlegi napi gyógyszer adagom imuran 3x1 azaz 150 mg. Napi 1 granulatum pentasa.

Keresem kutatom, hogyan úszhatnám meg ezt az egész borzalmat gyógyszerek nélkül és, hogy végre kigyógyuljak ebből az egészből!

Bocsi, hogy ez a levél hosszúra sikeredett! Nem szeretnélek privátban terhelni, de nem szerettem volna mindezt nyilvánosan kiírni. Nem szeretnélek az én problémámmal terhelni! Csak megörültem a hozzászólásaidnak az utóbbinál, már el is pityeredtem mivel felcsillant a remény, hogy talán mégis van kiút ebből a pokolból és, hogy így ismeretlenül is segítesz nekem!

Nagyon jól esett!

Hálás köszönettel!

Andi

35

2016. jún. 15. 11:36
 19/24 A kérdező kommentje:
Végül mégis nyilvánosan írtam ki, mert nem szeretnélek privátban zaklatni! ...
2016. jún. 15. 11:38
 20/24 T. Ági válasza:

Én úgy gondolom, ez a régi, de hiteles (orvos általi) leírás magáért beszél: [link]

Így mindenképp megér egy próbát a perui kovaföld kipróbálása, persze nem csak 1 hónapig kell szedni, az nagyon rövid idő, általában min. 2-4 hónap, mire valamilyen pozitív hatás mutatkozik a természetes gyógymódok alkalmazásával.

2016. okt. 5. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!