Milyen gyógynövényekkel lehet kezelni egy csúnya szájfertőzést?
Nagyon régen kihúzták a fogamat, de begyulladt és elfertőződött. A dolog már legalább 10 éve történt, de azóta sem javult, a mai napig megfájdul éjszakánként és semmilyen gyógyszer nem mulasztja el a fájdalmat, sőt inkább erősíti. A fogorvosok sem tudnak vele mit kezdeni, mert a röntgen szerint nem maradt benne semmi és bármilyen gyógyszert felírnak, semmi nem használ.
A gyógyszerek nálam valamiért nem válnak be, viszont a gyógynövények mindig segítenek.
Ismertek olyan gyógynövényeket, amivel kezelhetném ezt a szájfertőzést?
Nem lehet, hogy a fog idegeiből maradt bent valamennyi, és az fáj? Ezen a gyógynövény nem segít. A gyógynövények hatékonyak, szájfertőzésre is jók, de ez nem az. Ez az állkapocsban lehet inkább, amit a gyógynövényes kezelés nem tudna befolyásolni. Hiába kezeled a gyulladást a véráramon keresztül, ha a forrása nincs eltávolítva, ki fog újulni. Szájsebész szakorvoshoz kellene elmenni, megkérdezni, mitől lehet.
Vannak problémák, amikhez a gyógynövények túl enyhék. Ez valószínűleg olyan. Ha a probléma forrását már kiderítették, akkor lehet csak elkezdeni gondolni a kúrára. Így csak vaktában lövöldözöl.
Először én is arra gondoltam, hogy az ideg maradhatott benne, de azt a doki már akkor kiszedte, amikor betömte a fogamat, meg is nézte, amikor visszamentem vele.
Én inkább arra tippelnék, hogy a gyökértömés fertőzte el az ínyemet (gyökérkezelt fogat húztak ki) és az terjedt ki a szám többi részére is. Amikor ki kellett húzni a fogamat alatta fájt, azóta viszont már nem a fogam helye fáj, hanem hátul az állkapocscsont összekötő részén, egészen a szájpadlásomig húzódik és fáj, ha hozzáérek. Szerintem ez fertőzés, a sebész nem tudna vele mit kezdeni és valószínűleg mérgezéses fertőzés lehet, ez lehet az oka, hogy a gyógyszerek csak rontanak a helyzeten.
Nem csakhogy egy kis gyulladáscsökkentőt kaptál rá, hanem nagyon potenciális antibiotikumat is.
Általában a növények illóolajai alkalmas antimikróbikus készítmények, így aztán ha a problémádat valamilyen baktérium okozza akkor hatásosak lehetnek. A szájban általában Gram+ baktériumok élnek.
Ez esetben én is a teafa olaj kúrát ajánlom. A gyógyszertárban kapható 100% tisztaságú ausztrál teafaolaj, ebből 10-15 cseppet kell elkevernek 250 ml langyos vízzel, majd 1-2 korttyal öblögetni a fogmosás után. Kicsit kellemetlen a szaga és íze de tényleg hatásos. A teafaolaj jó még láb-körömgomba kezelésére, de korpa, akné - ha nem túl súlyos is kezelető vele. Valamit bizonyos bőr fertőzések (Staphylococcus Aureus álatal okozottak, ami egy nagyon antiobiotikum rezisztens baktérium) is hatásos lehet.
Vannak bizonyos zuzmó kivonatok pl. szakáll zuzmó, izlandi zuzmó amik usnico savat tartalmaznak ami kimondottan hatásos a Gram+ baktériumok legyőzésére.
Viszont egy közel 10 éves, krónikus gyulladásról beszélünk, amit szerintem már nem is a fogad okoz, hanem sokkal komplexebb ennél. Valami belgyógyászati kivizsgálás hasznos lenne szerintem, a fogorvosok nem igazán értenek az ilyen dolgokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!