Migrénre próbálta már valaki az akupunktúrát? Ha igen, akkor hatásos volt-e vagy sem?
Én 25 éve migrénnel küzdök, heti 1-2 alkalommal.
Közötte enyhébb fejfájások.
Ami nekem néha segített, az Qualerin gyógyszer, 2 szem.,
Vagy 2 szem nospa 2 szem algopirinnel.
A koffein hiánya is fejfájást okoz.
Mióta abbahagytam a kávézást, felére csökkent a migrénes "rohamaim" száma.
Pár hét múlva, mert eleinte rosszabb , főleg ha erős kávés vagy.A nikotin, alkohol nagyon erős fejfájást vállt ki nálam, a trappista sajt és a fokhagymás ételek is.
Meg a szénsavas üdítőkj, főleg a koffeines colák, abból már fél liter is garantálja a másnapi migrént. A többi szénsavas üdítőböl (pld. narancs_) ehhez 1,5~2 liter kell.
Ami jó nekem még fejfájás ellen a nagyon erősre főztött borsmentalevél tea gyömbérrel, legalább 3/4 liter. Ez sokszor segít (kjicsit) Valamint a fej maszírozása, hideg/forró fürdők váltakozása, a borsmenta illóolaj (picit higítva, szembe ne kerüljön)vagy mentás lóbalzsam halántékta kenése..
És egy kis szőlőcukor vagy fruktóz evése (a kristálycukor erre nem jó, az még árt is), de a szőlőpcukor javíthat sokat.
Szóval nehéz ügy.
Nekem az akkupunktúra (sem) nem segített.
Remélem tudtam adni pár segítő módszert.
Ja igen. És néha segít a futás, a lélegzet gyors és mély ki-be lélegzése, különösen a hideg téli levegőé.
Valamint még a jeges borogatás a fejre.
Fül fölötti magasságban hatos kötőtűt átbökni, vigyázni, hogy a másik oldalon is jó helyen jöjjön ki.
Kétoldalt abba kapaszkodni és 50 gugolást csinálni.
Garantáltan nem lesz soha többé migréned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!