Egyszer régen olvastam egy akkor új kutatási eredmény volt, hogy a migrénes fejfájást meg lehet előzni réti margitvirág fogyasztásával. De amikor már durván fáj és hányinger meg hasonlóak jönnek akkor már késő bevenni.
Pontosan nem tudom melyik növénynek ez a neve, de ezt így olvastam mint új felfedezést mér legalább harminc éve.
Közben keresgéltem:
Közben keresgéltem még és találtam valamit, itt őszi margitvirágot írnak:
[link] +migr%C3%A9nes
Itt is hasonlókat találtam:
Ezek szerint őszi margitvirág. :)
A Natrium és Kálium só és a víz egyensúlya nagyon fontos.
A Na hiána fáradtságot és gyengeséget okoz,
a Kálium izomgörcsre hajlamosít. Ezeket állati húsok is pótolják részben és a Kálium sok zöldségfélében megtalálható, de mondok egy példát.
Nekem fiatalabb korobam nagyon de nagyon sokszor húzta az izomgörcs a vádlimat. Amikor kánikulában sokat bicikliztem és utána vizet ittam, akkor sótlan vízzel hígítottam a keringést és olyankor mindig begörcsölt a lában és a kezemen az ujjakat is húzkodni kezdte a görcs. Nagyon sokáig nem tudtam mit csináljak. Sokan a magnéziumot mondták, de nem volt tökéletes megoldás.
Azt már sokszor láttam, hogy a nagyanyám Kélium tabletát kap a vérnyomás csökkentő gyógyszeréhez, méghozzá jókora adagot, 1 grammosat. mivel engem minden érdekel, ezért utána kérdezősködtem és később a neten utána olvastam, hogy az azért segít, mert vízhajtó s van abban a gyógyszerben, ami olyan, mint ha az ember sokat izzadna vagy sokat pisilne és rengeteg ásványi só is távozik ilyenkor. Vizet meg kell inni, de ha a sókat nem pótoljuk akkor bizony lesz néhány progléma, fáradékonyság, izomgörcs és hasonlóak.
A rehidráló por, amiben szintén van Na és K só, az pontosan ere való, amikor valaki nagyon sok folyadékot veszít és tiszta vízzel pótolja. Akkor azzal lehet bevinni a szervezet számára nélkülözhetetlen Na és K sókat.
na szóval, nem húzom. Most már csak olyan sót veszek amiben Kálium só is van, mert ha nem elegendő az étkezéssel bevitt Kálium,, akkor bizony izomgörcsök keletkeznek, mint azt megszenvedtem sok éven keresztül, főleg a nyári napokon.
Az úgynevezett "csökkentett Nátrium tartalmú só" kb 5%-a Kálimot tartalmaz. Azóta teljesen megszűntek a korábbi izomgörcseim, mert pl a kedvenc sportom a kerékpározás közben amikor kezdek fáradni és érzem, hogy kezdené pedzegetni az izmom a görcs, akkor bekapok kb 3 gramm ilyen kis Káliumot és Natriumot is tartalmazó sót és leöblítem nagy korty vízzel, akkor pár percen belül még az erőm is visszatér, mint ha jól kipihentem volna egy nagyot. na meg beveszek egy kis szénhidrátos műzlit is, mert a sók jobban felszívódnak szőlőcukros környezetből. Már nagyon sokat olvastam ezekről mert szükségem volt rá. :)
Van ahol azt írják, hogy a Káliumot veszélyesnek mondják mert a kivégzéseken azt használják Amerikában, de, de csak bizonyos mennyiségen túl veszélyes, alatta életfontosságú, mint az ivóvíz.ugyanúgy mint az ivóvíz.
hallott már itt valaki a vízmérgezésről? A tiszta ivóvízból ha megiszik valaki negyed órán belül három litert, abba belehal. Felhígítja a szervezetben a létfontosságú na és K sókat (persze a többit is) és a szervezet összeomlik, az agy megduzzad és befeszül a koponyába és vége.
Elég ha beírjuk a keresőbe azt, hogy "vízmérgezés".
Csek ezek ellen a félrevezető káliumos sótól félő tudatlanok ellen próbálok józan felvilágosít tartani.
Egyébként egy nagyon jó rég bevélt szívgyógyszer a Panangin is tartalmaz Káliumot is.
"Ön dönt: kálium, vagy szívritmuszavar, esetleg magas vérnyomás, izomgörcs...?"
"Kálium pótlásával ez az ionelrendeződés optimális irányba tolható, tehát a kálium pótlása a szervezet szinte minden funkciójára pozitív hatással van.
Hiánytünetek;
A kálium hiánya fáradtsághoz, izomgörcsökhöz, szívritmuszavarokhoz, szívdobogás érzéshez, fejfájáshoz vezet. Magas vérnyomás, hasi fájdalom, cukorbetegség szintén előfordulhat.
A panaszok, tünetek a kálium bevitel fokozásával, és/vagy a nátrium (konyhasó) bevitel csökkentésével mérsékelhetők, vagy megszüntethetők."
Ezt az elvet használom és tényleg csodálatosan bevált.
Igaz, előbb használtam és utána csak megerősítést kaptam ebből, hogy jól teszem. persze mint mindenből, ezt is csak mértékkel szabad, és főleg amikor sok vizet veszítünk és pótolunk, akkor van rá szükség leginkább.
Persze az is pótolja a Káliumot ha paradicsomot eszünk vagy más hasonlót amiben van "K", de a Na is olyankor szokott hiányozni, szóval a sózott paradicsommal természetes úton bevisszük ezeket.
Megkerestem a forrást is:
marihuána, mák? :-)
Komolyabban: először is ki kellene deríteni mitől fáj a fejed, aztán gyógyítani szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!