Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Tudnátok ajánlani inzulin...

Tudnátok ajánlani inzulin mellé valami táplálékkiegészítőt/vitamin, tea/, ami hatásos is, nem csak üzlet valakinek?

Figyelt kérdés

2015. jan. 11. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia!Mindenben van üzlet, azt nem tudod kikerülni, persze nem mindegy a mértéke, meg hogy ténylegesen segít-e, megéri-e.A legnagyobb üzleti hasznot a gyógyszergyártók érik el.Érdemes körülnézni a lehetőségek között, összehasonlítani az ár-érték arányt.Ha esetleg érdekel akkor szívesen elküdök egy orvosi cikket, pár tapasztalatot emailben a cukor problémával és a cukorszint csökkentésével kapcsolatosan.Ezekben is találsz pár alternatívát arra, hogy mit fogyassz az inzulin mellé, hogyan táplálkozz.
2015. jan. 11. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Gyuri bácsinak, a bükki füvesembernek van cukor elleni teája
2015. jan. 12. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. jan. 13. 11:32
 4/5 lemezlovas válasza:

Trace Minerals 84M. Ezt az oldalt ajánlanám a figyelmedbe. Bár nincs odaírva, de hidd el, 15 évnyi forgalmazói tapasztalatom birtokában mondom, hogy jótékony hatással van az általad leírt problémákra is. A terméket én is forgalmazom, de nem szoktam csomagot küldeni, ezért ajánlom a cég hivatalos web áruházát. És ha már felmerült a gondolat, hagy írjam ide, hogy mivel a központi raktárból ajánlom a vásárlást, nekem ebből semmilyen anyagi hasznom nem keletkezik, csupán segíteni szeretnék. Hogy miért hatásos (Forrás: Dietless, bár itt csak a króm tartalma van kiemelve, de ezen kívül még tartalmaz 83 alkotóelemet és ezek összhangja adja meg a hatásosságát.):

Króm: a vércukorszint egyensúlyáért


A króm az inzulinnal együtt közreműködik a szénhidrát-anyagcserében, és segít a fehérjéket eljuttatni oda, hol szükség van rájuk. Elősegíti a fogyást, valamint megakadályozza, illetve csökkenti a magas vérnyomást.

Mivel a króm fontos szerepet játszik a glükóz lebontásában, elengedhetetlen a szervezet energiaháztartásának megfelelő működéséhez, de ugyanilyen fontos a koleszterin, a zsírok és a proteinek szintézisében, valamint a fogyás elősegítésében is. Segít stabilizálni a vércukorszintet az inzulin megfelelő felhasználásával, ezért hasznos nyomelem a cukorbetegségben és a hypoglikémiában szenvedők számára.

Napjaink krónikus betegségeinek legfőbb okai az elszabadult vércukorszint és az inzulinproblémák. Bár számos szakértő szerint az inzulinproblémák kezelésének egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldása a szénhidrátfogyasztás csökkentése, a krómbevitel növelése is megfontolandó módszer.

A króm hatása

Ha rendszeresen biztosítjuk szervezetünknek, a króm számos olyan betegség megelőzésében és kezelésében segít, amelyet az inzulinrezisztencia okoz vagy tesz súlyosabbá. A króm, mint nyomelem többek között az alábbi rendellenességek megelőzésében és kezelésében lehet hasznos:

• túlsúlyosság

• hypoglikémia (alacsony vércukorszint)

• agyvérzés

• magas vérnyomás

• Crohn-betegség

• vastagbélgyulladás

• fekély

• gyomorhurut

• sclerosis multiplex

• migrén

• pszichiátriai rendellenességek

A króm messze a legfontosabb ásványi anyag a glükózlebontásban. Legtöbbünk szervezetében sajnos nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben, vagy egyenesen hiányzik. Ennek okai a következők lehetnek: az ételeinkben található természetes króm nehezen szívódik fel a szervezetben; kevés olyan táplálékot fogyasztunk, amely krómot tartalmaz; az élelmiszer-feldogozás során a krómtartalom gyakran elveszik; a magas cukorfogyasztás miatt a szervezet krómtartalékai csökkennek. A fehér cukor, a finomliszt és a többi egészségtelen, magas szénhidráttartalmú étel nagy mennyiségű fogyasztása pedig jócskán megnehezíti a normál vércukorszint megtartását.

A krómhiány fáradtsághoz, idegességhez, glükózintoleranciához (főleg cukorbetegeknél), az aminosavak nem megfelelő lebontásához, valamint érelmeszesedéshez vezethet.

A táplálékkiegészítőket leszámítva nincs igazán ideális megoldás a szervezet krómhiányának megfelelő pótlására. Bár a gomba, az árpa és a teljes kiőrlésű gabonák bizonyos mennyiségben tartalmazzák ezt a nyomelemet, de csak akkor, ha azok krómban gazdag táptalajból származnak (ami sajnos manapság nem jellemző). A sörélesztő szintén ismert krómforrás, de mivel az élesztőre sokan érzékenyek, ez nem feltétlenül jelent életképes megoldást.

A króm és a cukorbetegség

A króm rendkívül hatékony eszköz a cukorbetegség kezelésében. Miután a szervezet krómtartalékai optimális szinte visszaállnak, a vércukorszint jellemzően csökken, és a cukoringadozás kezelhetőbbé válik.

Egy pekingi kísérlet során 180 olyan személyt vizsgáltak meg, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvedtek. A kutatók azt találták, hogy napi 1 000 mcg (1 mg) króm 2 hónap alatt képes volt stabilizálni a betegek vércukorszintjét. Négy hónap elteltével pedig további javulást következett be a kísérletben résztvevők vércukor-, inzulin és koleszterinszintjében.1 Ez márpedig olyan eredmény, amely gyógyszeres kezeléssel sem lett volna feltétlenül elérhető.

A króm és a fogyás

Ha túlsúlyos vagy, akkor nagy valószínűséggel inzulinrezisztanciában szenvedsz (a súlyfölösleg egyszerre oka és következménye is e rendellenességnek). A csökkentett szénhidráttartalmú étrend mellett a krómbevitel a legjobb megoldás a zsírfelesleg csökkentéséhez.

A kutatások szerint a króm a következőképpen hat a szervezetben:

• Csökkenti az éhséget, illetve a cukorfogyasztás iránti vágyat, így könnyebb tartani a csökkentett szénhidráttartalmú étrendet.

• A króm akár drasztikus étrendváltoztatás nélkül is csökkenti a teljes zsírmentes testtömeget, ami felgyorsítja a szervezet anyagcseréjét, ezáltal pedig további zsírokat égetünk el.2

• A króm segít megelőzni az izomvesztést, ha célirányosan csökkentjük a kalóriabevitelt.3

• A króm javítja a testmozgás, illetve az edzések kalóriaégető hatását, így a fogyás még gyorsabb4. Itt érdemes megjegyezni, hogy az edzés igénybe veszi a szervezet krómtartalékait, ezért rendszeresen kell pótolnunk ezt a nyomelemet.

Szívbetegségek

Az inzulinszinthez köthető rendellenességek és a túlsúly fontos kockázati tényezők az egyes szívbetegségekben, sőt, a krómhiány nagy valószínűséggel szívproblémákhoz vezet. Azonban, ha gondoskodunk az optimális krómbevitelről, akkor ezen nyomelem segít az értisztító hatású HDL-koleszterin (a „jó” koleszterin) koncentrációjának növelésében, csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid-szintet a vérben, és ezáltal segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását. A kutatások szerint a hatásfok még jobb, ha a krómot niacinnal egészítjük ki.5

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás egyik oka jellemzően az inzulin-túltermelés (hiperinzulinémia) és az inzulinrezisztencia. A vércukorszint – krómbeviteltől függő – csökkenése és emelkedése stimulálja a szervezet szimpatikus idegrendszerét, és ez segít a vérnyomás szabályozásában.

Öregedés

Az öregedés késleltetésére irányuló vizsgálatok során a tudósok a magas vércukorszint miatt bekövetkező sejtsérüléseket és sejthalált is vizsgálták. Ezen folyamat, a glikáció, úgy tűnik, fontos szerepet játszik az öregedésben.

Érdemes tudnunk, hogy ha az öregedés hatására a vérkeringés lecsökken a szervezet egyes pontjain, akkor azon területek szöveteinek különösen szükségük van oxigénre és tápanyagokra (többek között krómra). Az artériák egészségét támogató étrend-kiegészítők közül pedig messze a króm a leghatékonyabb.

A króm természetes forrásai

A króm természetes formában számos tápanyagforrásban fordul elő, bár csak minimális mennyiségben (általában 1 vagy 2 mikrogramm adagonként), és az élelmiszer-feldolgozási módszerek is káros hatással vannak a természetes króm mennyiségére.

A króm kiváló forrásai:

• hagyma, paradicsom, gomba

• sörélesztő

• osztriga, kagyló, rák

• teljes kiőrlésű gabona, burgonya

A sörben és a borban is felhalmozódhat króm az erjedés során, ezért ezek is természetes forrásnak tekinthetők.

A króm napi szükséglete

A króm táplálékkiegészítő formájában való bevitelének nincsenek mellékhatásai (bár egyes személyeknél enyhe álmatlanság vagy ingerlékenység fordulhat elő, ha első alkalommal használnak krómkiegészítőket).

Az inzulint adagoló cukorbetegeknek viszont oda kell figyelniük, mivel a króm fogyasztása nagy valószínűséggel csökkenteni fogja a napi inzulinszükségletüket, és az optimális inzulindózis meghatározása az orvos feladata.

A különböző krómkészítmények közül a pikolinát és polinikotinát alapú a legjobb, mivel ez a kettő garantálja a legjobb felszívódást a szervezetben. A köztük lévő különbség elhanyagolható, mindkettő jótékony hatású és biztonságos, és jóval hatékonyabb a króm bármely más típusánál.

A túlsúlyosság és az inzulinrezisztanciával kapcsolatos egyéb problémák kezelésére napi 200-600 mcg króm bevitele javasolt. Súlyos cukorbetegség és extrém túlsúly esetén a napi adagot érdemes 600-1000 mcg értékre emelni.

Hivatkozások

1. Richard Anderson, et al.: Diabetes, 1996; 45 (supp. 2); 124A/454

2. G. W. Evans: Nutrition Report, 1989. okt-nov, 7 (10-11): 73, 81.

3. B. Bahadori, et al.: International Journal of Obesity, 1995.; 19: 38.

4. M. Hallmark, et al.: Medicine and Science in Sports and Exercise, 1993; 25; S101

5. R. Lefavi, et al.: FASEB Journal, 1995; 9: 525.

Forrásjegyzék

Robert C. Atkins: Dr. Atkins’ Vita-Nutrient Solution: Nature’s Answer to Drugs, Touchstone; 1st Fireside Ed edition, 1999.

Phyllis A. Balch: Prescription for Nutritional Healing, Avery Trade; 5 Rev Upd edition, 2010

Earl Mindell: Earl Mindell’s New Vitamin Bible, Grand Central Life & Style; Rev Upd edition, 2011

2015. jan. 13. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2015. jan. 25. 08:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!